Therese, Therese

Therse, Therese - Bisse FalkElin, 17 år, har fått dispens och går på journalisthögskolan trots att hon är för ung. På samma högskola går även Therese. Egentligen känner inte Therese och Elin varandra speciellt väl, men de är kompisar.

På högskolan går också Niklas och Elin blir kär i honom samma kväll som de träffas för första gången. Kär och lycklig orkar Elin inte bry sig om Therese när hon ser att vännen mår dåligt och kvällen slutar med att Therese tar sitt liv. Elin gjorde ingenting för att förhindra det och en massa skuldkänslor bubblar upp.

Livet måste gå vidare trots Thereses död. Niklas och Elin flyttar ihop och Niklas skaffar ett jobb, men för Elin, som knappt har någon utbildning, blir det inte lika lätt. Om dagarna är hon i lägenheten och känner sig ledsen och mår dåligt. Kanske är det bäst att slippa livet? Kanske är det bäst att ge upp, precis som Therese gjorde?

Det här är en ganska bra bok som är skriven på ett sätt så att man verkligen förstår Elins känslor. Tyvärr känns ganska mycket i boken inte särskilt trovärdig och det känns som om historien om Thereses självmord egentligen är helt onödig eftersom boken nästan enbart handlar om Elin och Niklas omöjliga förhållande.