Färre lånar, men inte här

Det rapporteras om att bibliotekslånen minskar i Sverige, men det gäller inte min kommun, faktiskt. Jag läste i lokaltidningen att antalet besök på folkbiblioteken har ökat med 2,6 % (i hela landet har besöken minskat med 2.1 %). Härligt att höra! Jag fattar inte varför inte fler lånar böcker. Varför skulle man inte, liksom? I ett samhälle där allt handlar om konsumtion och där var och en måste betala för sig i allt större utsträckning, så är det nice att det faktiskt finns möjlighet att vandra runt i ett bibliotek och låna vad som helst och bara betala med lite skattepengar. Fint system. Låt det aldrig försvinna!

Personligen så bidrar jag väl inte precis till statistiken. Jag lånar helst på universitetsbiblioteket eftersom de har fria omlån… 😉

Bibliotek

Foto: Gary Tamin/stock.xchng


Kommentarer

6 svar till ”Färre lånar, men inte här”

  1. Jag har blivit jätteduktig på att låna sedan jag insåg hur mycket pengar och bokhylleplats jag får över ^_^ Fast jag har kommit med så många inköpsförslag det senaste halvåret (och de har köpt in alla också, gulle!) att jag börjar oroa mig för att bibliotekarierna ska ledsna på mig, haha ^_^

    1. Klart de inte tröttnar! Om jag vore bibliotekarie så skulle jag älska att ha engagerade besökare. 🙂

  2. Jag bidrag nog mycket bra hemma hos mig, är där minst 2 dagar i veckan;).

    1. Bra jobbat! Fortsätt så! 😉

  3. Inte heller jag bidrar till att få upp statistiken. Jag har varit usel på att låna böcker under ganska många år, utan köpt på mig så mycket så det snart inte får plats mer. Så det är hög till att börja gå till biblioteket igen.

    1. Då tycker jag absolut att det är dags att återupptäcka bibblan! Att böcker tar stor plats är faktiskt en av de främsta orsakerna till att jag hellre lånar än köper.

Kommentera & diskutera gärna!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.