Klassiska barnböcker i fin förpackning


Puffin, som är Penguins barnboksdel, har gett ut ett antal böcker i en speciell klassikerserie, ”Puffin chalk”, där de tre senaste titlarna är såhär fina:

Peter Pan - J.M. Barrie Pippi Longstocking - Astrid Lindgren The wizard of Oz - L. Frank Baum

Åh, vad tjusigt! De är så duktiga, Penguin, på att hotta upp klassiker. Extra roligt att en av mina alla tiders favoriter, Trollkarlen från Oz, är en av titlarna, och att en av Astrid Lindgren också finns med. I Sverige är det ingenting konstigt att räkna med att alla känner till Astrid Lindgren eller att till och med prata om henne och Nobelpriset, men jag har verkligen ingen egentlig uppfattning om hur spridd Astrid Lindgren är egentligen. Jag menar, visst vet jag att hennes böcker är översatta till enormt många språk, men jag har liksom ingen aning om vad folk utomalands egentligen tycker och tänker om hennes författarskap. Men uppenbarligen är hon precis så uppskattad som man vill tro!

Bokens/böckernas författare:


14 svar till “Klassiska barnböcker i fin förpackning”

    • Håller med! 🙂 Inte alltid man lyckas att göra framsidor som är både mörka och färgglada på samma gång!

  1. Astrids figurer har nog olika stora framgångar runt jorden. I Ryssland är ju t ex Karlsson på taket STOR.

    • Aha. Det visste jag inte! Jag kan tänka mig att populariteten varierar. Saltkråkan känns till exempel väldigt… svensk? Med all skärgårdsidyll, tänker jag. Det är väl inte alla länder som har samma fenomen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.