Ny Bridget Jones

Jag såg hos Bookclubben att det snart kommer ut en ny bok om Bridget Jones. Det var ju inte igår man hörde talas om henne senast! Jag har den första filmen på dvd och tycker faktiskt att den är ganska kul, trots att jag egentligen avskyr romantiska komedier(!). Bridget Jones dagbok tyckte jag däremot var ganska usel som bok, mest för att Bridget ska framstå som en typisk kvinna (som ni ju vet bantar, dricker för mycket vin och blir förälskad i fel pojkar), men mest framstår som svårt sjuk. Till exempel nämns hennes låromfång någonstans i boken och jo, hon hade faktiskt pinnigare lår än vad jag hade på den tiden – och då var jag i tonåren och drog XS i brallor! Nä, fy fan. Jag hatar idén om att man som kvinna förväntas le igenkännande åt en bok om en anorektisk alkoholist.

Nåja. Baksidestexten på den nya lyder:

”With her hotly anticipated third installment, Bridget Jones: Mad About the Boy, Fielding introduces us to a whole new, enticing phase of Bridget’s life, set in contemporary London, including the challenges of maintaining sex appeal as the years roll by, and the nightmares of drunken texting, the skinny jean, the disastrous e-mail cc, total lack of Twitter followers, and TVs that need ninety buttons and three remotes to simply turn on.

An uproariously funny novel of modern life, Bridget Jones: Mad About the Boy is a triumphant return of our favorite Everywoman.”

Mad about the boy - Helen FieldingLär väl komma på svenska inom en inte allt för avlägsen framtid. 🙂


Kommentarer

6 svar till ”Ny Bridget Jones”

  1. Jag blir lite nyfiken på den. Undrar om det blir film av den boken?

    1. Ja, det kan man undra! Det har ju gått så lång tid sedan de senaste böckerna, så fenomenet har ju liksom lagt sig lite.. Det känns inte självklart att det blir en filmatisering, men man vet ju inte.. Undrar om Renée Zellweger fortfarande är intresserad av att gestalta Bridget..

  2. Jag var inte heller så förtjust i böckerna men den kommande boken kanske är bättre 🙂

    1. Ja, kanske! Själv har jag inte läst den första uppföljaren ens. 😮

  3. Känner jag mig själv så lär jag nog läsa den nya boken!

    1. Ska bli kul att höra vad du tycker! 😀

Kommentera & diskutera gärna!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.