Tematrio: Sommarens läsning

TematrioSommaren är onekligen över nu, trots att det fortfarande är såpass varmt att det går an att äta sin lunch utomhus och att cykla hem från jobbet utan jacka. Jag har jobbat i drygt två veckor redan och har nästan hunnit glömma att jag har haft semester och lästid… 😉 Därför passar det extra bra att veckans Tematrio handlar om sommarens läsning. Lite tid att dra sig till minnes vad man egentligen läst… ”Berätta om tre bra böcker ni läst i sommar!

Bäst i sommar är absolut Det eviga folket är inte rädda. Vilken fantastiskt fin bok om att vara ung tjej – och att göra sin obligatoriska militärtjänstgöring i Israel… Det var länge sedan jag läste något som berörde mig så mycket. Författaren har verkligen lyckats ringa in hur det är att vara en uttråkad tonåring som praoar som vuxen.

En annan bra bok från sommaren är tegelstenen Fågeln som vrider upp världen, som jag verkligen är glad att jag läste. Jag hade tappat intresset för Murakamis böcker, men hans bok om Torus sökande efter sin försvunna fru var verkligen spännande och underhållande.

Jag tyckte också att Hosseinis Och bergen svarade var bra. Olik hans tidigare böcker och ganska splittrad, men bra!


Kommentarer

8 svar till ”Tematrio: Sommarens läsning”

 1. Fina tips alla tre, Fågeln som vrider upp världen var min allra första Murakami, älskade den och sedan läste jag typ allt under några månader och nästan förläste mig. Kanske ska jag ge honom en chans nu igen…

  1. Jag hade också förläst mig på Murakami. Läste Norwegian wood, Kafka på stranden, Sputnikälskling.. och säkert någon mer med ganska kort mellanrum. Nu har det hunnit gå några år utan Murakami och jag är väldigt glad att jag gav honom en chans igen. 🙂

 2. Många bra tips där, tack

  1. Rekommenderar särskilt Det eviga folket är inte rädda. 🙂

 3. Nummer två och tre har jag ock de kommer att läsas framöver.

  1. Kul! Ska bli roligt att läsa vad du tycker. 🙂

 4. Det eviga folket är inte rädda är jag jätte nyfiken på.

  1. Då tycker jag att du ska läsa den. 🙂 En av årets bästa!

Kommentera & diskutera gärna!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.