Vi är bäst!

I måndags såg jag Lukas Moodyssons nya film, Vi är bäst!, som kretsar kring tre 13-åriga tjejer som startar ett punkband. Jag älskade filmen! Moodysson ligger ju bakom fantastiska filmer som Fucking Åmål och Tillsammans, så mina förväntningar var skyhöga, men jag blev verkligen inte besviken.  Filmen är rolig och klok och gjorde mig alldeles lycklig. Jag tycker verkligen att man har lyckats ringa in den där tiden i livet då man börjar bli den man är. 13 år är speciellt. Och det är en så befriande härlig film eftersom den handlar om tre jäkligt häftiga tjejer som liksom inte är ute efter att passa in eller se söta ut. Underbar film! Underbar!!

Den ger mig lite samma känsla som seriealbumet Vi håller på med en viktig grej, som också handlar om den där åldern. Precis som i Sara Hanssons bok, så är tjejerna i Vi är bäst! verkligen bästisar (med sina svackor ibland…). Skönt med en film som inte handlar om mobbing, ensamhet eller annat mörker som många i den åldern upplever. Ja, som motvikt alltså.

Det bokliga med filmen är att den faktiskt är en filmatisering. Den är baserad på Coco Moodyssons seriealbum Aldrig godnatt. Gissa om jag vill läsa?

Aldrig godnatt - Coco Moodysson


Kommentarer

Kommentera & diskutera gärna!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.