Tematrio: Avbruten läsning

TematrioDen här veckan handlar Tematrio om avbruten läsning. Eftersom jag närmast har en tvångstanke att läsa ut ALLT jag påbörjat, så blir det en rätt knepig trio… 😉

Men en bok som jag trots allt gav upp ganska snabbt var Hoppa hage av Julio Cortázar. Den är typ en miljard sidor lång, bara en sådan sak… Den kommer också med en instruktion om att kapitlen kan läsas i vilken ordning som helst… Och jag kände direkt att den inte var värd besväret…

Jag lånade någon bok som jag inte ens kommer ihåg titeln på när jag var i tonåren. Kan författaren ha hetat Sabur? Det var en totalt obegriplig bok i alla fall, särskilt i den åldern, antar jag. Den fick också åka. Jag kan inte ge mer detaljer än så om boken, för jag minns inte. Jag vet bara att det bara är denna och Hoppa hage som jag lämnat tillbaka outlästa till bibblan.

Sedan var jag ju nära att lägga ner Dumskallarnas sammansvärjning, men jag kom så långt i den att jag läste ut den ändå. Det känns onekligen lite onödigt, såhär i efterhand, i och med att den var så dålig.

På riktigt så borde jag lära mig att lägga ner böcker. Men:

1) Ibland är boken en bokcirkelbok och ”måste” läsas.
2) Ibland är boken ett recex eller liknande och borde läsas ut.
3) Ibland kan en bok liksom ta sig med tiden. En del böcker ger bara lite… motstånd, men om man står emot så är de helt klart värda besväret.

Så inte är det så lätt att lägga ner en bok, inte.


Kommentarer

Kommentera & diskutera gärna!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.