Dålig planering med ljudböckerna!

Jag har tidigare främst lånat ljudböcker på biblioteket och det har ju fungerat bra, men också varit lite meckigt eftersom det tar en stund att lägga in alla CD-skivor i datorn (särskilt om det inte är mp3-format, för då kan det i värsta fall röra sig om typ 14 CD-skivor). När jag förra året testade Storytel så tyckte jag att det var väldigt smidigt. Det är alltså som ett Spotify för ljudböcker. När så min sista biblioteksbok var utlyssnad så tänkte jag att jag skulle skaffa Storytel. Bra idé! I teorin. 😉 Jag tyckte det kändes lite dyrt att lägga 169 kr/mån för att få lyssna obegränsat, så jag nöjde mig med 89 kr/mån för att få lyssna på en bok per månad. Ja, och sedan lyssnade jag slut på månadens bok redan efter ca 1 vecka… Typiskt, typiskt.

Ljudböcker

Jag lyssnar nu på det rätt magra (och svårfunna) ljudboksutbudet på Spotify. Önskar att det fanns en Spotify-app så att man kan hitta åt böckerna lite lättare. Här är i alla fall några jag har hittat (främst noveller från Novellix, som jag har skrivit om tidigare). Jag förstår att det inte är hållbart att lägga upp ljudböcker på Spotify, för ersättningen till ”artisterna” är så rackarns låg, så jag får väl helt enkelt vara glad för det som finns. Återstår att se om jag orkar fortsätta med att lyssna på en Storytel-ljudbok i månaden, om jag kommer omvärdera idén om att 169 kr/mån är en rätt onödig utgift eller om jag helt enkelt återvänder till bibblan inom en snar framtid… Man vill ju alltid ha en ljudbok på gång!


Kommentarer

2 svar till ”Dålig planering med ljudböckerna!”

  1. Jag började också med en ljudbok i månaden hos Storytel, men så i höstas när det inte längre funkade så bra att läsa böcker för mig p g a utmattning gick jag över till det obegränsade abonnemanget och tycker absolut det är värt det. Ibland väljer man ju en tråkig ljudbok och nu behöver jag inte lyssna ut dem eller vara utan ljudbok till nästa månad, det är bara att välja någon annan istället.

    1. Kul att du är nöjd med det obegränsade abonnemanget. Det lutar åt att jag sväljer snålheten och går över till detta. Saken är att jag tidigare knappast har lyssnat på en ljudbok/månad innan Storytel. Jag har nog prickat in kortisar och/eller lyssnat extra mycket för att jag prickat in några riktigt bra och lättlyssnade böcker hittills. Får se hur jag gör när Spotifyböckerna är slut. Kanske räcker det med en i månaden då. 🙂 Eller också har Storytel gett extra ljudbokspepp som gör att jag kommer fortsätta att lyssna mycket mer än tidigare.

Kommentera & diskutera gärna!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.