Störst av allt av Malin Persson Giolito

Nu lyssnar jag med BookBeat!

Jag har inlett ett samarbete med BookBeat! BookBeat är alltså en prenumerationstjänst för e-böcker och ljudböcker.

Som många kanske vet har jag testat BookBeat förut och jag har även använt såväl Storytel som Mofibo och Nextory. Jag är alltså en inbiten ljudbokskonsument och från att tidigare ha lyssnat på ljudböcker på CD-skivor från biblioteket, så lyssnar jag nu sedan många år tillbaka i princip bara via min telefon. Smidigt och bra!

Processen av Franz Kafka
Processen av Franz Kafka

Jag läser också e-böcker, som ni kanske vet. När det gäller e-böcker så är jag ju ytterst förtjust i min läsplatta och på den går det tyvärr inte att läsa böcker från vare sig BookBeat, Mofibo, Storytel eller Nextory, för det går inte att installera appar på läsplattan eller att surfa med den. Med BookBeat och de andra ljudboksapparna kan man i alla fall läsa e-böcker på sin mobil eller surfplatta – och det har också sin charm. Framförallt har jag ju allt som oftast mobilen med mig, vilket innebär att jag enkelt kan klicka fram en e-bok när jag står i en kö eller sitter på en buss eller bara står och väntar på något i största allmänhet. Mobilspel och sådant håller jag inte på med, men e-böcker är grejer!

Det passade mig för övrigt som handen i handsken att BookbBeat hörde av sig precis nu, för jag hade hur som helst tänkt avsluta mitt Mofibo-konto som jag har haft ett tag. Varför? Jo, Mofibo har höjt priset från 129 kr/mån till 169 kr/mån och utbudet och funktionerna är inte tillräckligt imponerande för att motivera en prishöjning, tycker jag. När de skickade ut information om prishöjningen så hette det att de skulle öka antalet böcker som man kunde ha igång samtidigt, men jag har inte märkt av att de har gjort det..? I Mofiboapparna på mina enheter kan man ha 3 böcker igång samtidigt.

Den femte sanningen av Doris Lessing
Den femte sanningen av Doris Lessing

Nu har jag alltså BookBeat, vilket möjliggör att jag kan lyssna på ett obegränsant antal ljudböcker och läsa ett obegränsat antal e-böcker i min telefon eller surfplatta. Det är egentligen bara minnesutrymmet på telefonen och plattan som sätter gränsen.

Jag har också hunnit upptäcka att utbudet av lite nyare böcker är bra i BookBeatappen. Just nu lyssnar jag t.ex. på bestsellern Störst av allt av Malin Persson Giolito, som jag har köat på biblioteket hur länge som helst (som en parentes har just det exemplar som jag har köat tydligen försvunnit…). Nu fick jag ner den till min telefon med ett klick! Hos Mofibo finns den inte.

Störst av allt av Malin Persson Giolito
Störst av allt av Malin Persson Giolito

Jag vet dock av egen erfarenhet att det är jättesvårt att skapa sig en bra bild av utbudet. För alla är det ju inte superviktigt att just topplisteböckerna finns att tillgå; för en del kan det vara betydligt smalare litteratur som lockar. Mitt bästa tips är därför att testa tjänsterna. Vill du prova BookBeat gratis i en hel månad så kan du göra det genom att klicka här! Efter provmånaden kostar prenumerationen 169 kr/mån, men det är ingen bindningstid om du vill säga upp den. EDIT: Nu ska länken fungera!

I samarbete med BookBeat.


Kommentarer

5 svar till ”Nu lyssnar jag med BookBeat!”

 1. Profilbild för Lisa Jansson
  Lisa Jansson

  Nu fungerar det! Tänker prova en månad.

  1. Bra att det fungerar nu! Det är likt Storytel, så du kommer nog inte märka så stor skillnad. Men det är ju nice med en gratis månad! 🙂

 2. Profilbild för Lisa Jansson
  Lisa Jansson

  Tänkte prova Book beat, länken verkar inte fungera.

  1. Oj, vad tokigt. Tack för att du sa till! Jag har hört av mig till BookBeat och hoppas att de återkommer snart med en fungerande länk.

  2. Nu ska länken fungera! 🙂

Kommentera & diskutera gärna!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.