På stol nr 11

Som ni säkert redan har hört så är det författaren Klas Östergren som fått äran att ta över stol nummer 11 i Svenska Akademien. Jag har läst Gentlemen och Gangsters. Nu när jag läst pressmeddelandet har jag också lärt mig att han översatt Räddaren i nöden. Det är ju tyvärr inte min favoritbok. Nåja. Östergren är säkert ett bra val! Men, och det här är verkligen en trist sak att tjata om år 2014, fanns det verkligen inte någon lämplig kvinna till uppdraget? Man kan ju tro att det skulle vara en minoritet kvinnor i Akademien, med tanke på hur många skrivande kvinnor det finns i landet, men..

Gentlemen - Klas ÖstergrenGangsters - Klas Östergren


Kommentarer

2 svar till ”På stol nr 11”

  1. Jag håller med, det var det första jag också tänkte på; klart att det måste finnas kvinnor som hade platsat i akademien.

    1. Jo, precis. Jag tror säkert att Klas Östergren är ett bra val och nu har de ju ändå valt in några kvinnor den senaste tiden. Men jösses vad det kommer att ta tid att få en jämn könsfördelning i den här takten..

Kommentera & diskutera gärna!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.