Tematrio: Världslitteratur

TematrioI veckan handlar Tematrio om ”världslitteratur”: Berätta om tre intressanta texter från jordens alla hörn! Jag är otroligt dålig på att läsa böcker som kommer från mer exotiska platser än typ Sverige… I år har jag hittills läst 23 böcker från Sverige, 3 böcker från USA, 2 böcker från Kanada och sedan några spridda titlar från andra hörn av världen. Den kanske mest exotiska är nog Den stulna romanen av egyptiskan Nawal El Saadawi. Jag tyckte egentligen inte att det var en särskilt bra bok, eftersom den är så fruktansvärt tungläst och krävande, men El Saadawi är en mycket imponerande och inspirerande person, som kämpat och kämpar hårt för kvinnliga rättigheter.

El Saadawi brukar komma på tapeten när det spekuleras om nobelpristagare, har jag förstått. En nobelpristagare jag läste förra året är Mo Yan och hans Ximen Nao och hans sju liv. Vilken tegelsten! Och vilken resa genom Kinas moderna historia! Dock ej särskilt lättläst, den heller…

För att röra mig mot en tredje kontinent så tar jag Isabel Allende. Jag älskar Andarnas hus! Den berör bland annat Chiles blodiga 1900-talshistoria.


Kommentarer

2 svar till ”Tematrio: Världslitteratur”

  1. Andarnas Hus har jag med i min trio med, Länge sedan jag läste den, men jag gillade den verkligen!

    1. Samma här! Har läst lite annat av Allende och inte blivit lika tagen, men Andarnas hus är verkligen jättebra!

Kommentera & diskutera gärna!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.