Frågor och svar om miljö

Miljöfrågor ligger mig varmt om hjärtat och jag har läst ett antal böcker som tar upp klimatfrågan och frågan om hållbar utveckling.  Bland annat har jag läst f.d. språkröret Maria Wetterstrands bok om goda, gröna exempel. Jag tyckte egentligen inte att den var så bra, mest för att den var så kortfattad. Hur som helst har jag sett att Maria Wetterstrand och Gabriel Liljenström nu är aktuella med en ny miljöbok, som kort och gott heter Vad är miljö?. Förlaget skriver:

”De miljöval vi gjorde för 70 år sedan påverkar oss än idag, och trots att problemet med ozon minskat uppstår det då och då hål i atmosfären. Samtidigt är har människan blivit van vid att äta alldeles för mycket kött, åka alldeles för mycket bil och skylla miljöproblemen på någon annan.

Många verkar fråga sig: Ska vi offra våra bekväma liv för att rädda någon jädra hackspett?

Andra exempel på frågor som tas upp i boken är: Vilken är den värsta miljöförstöraren? Varför gillar vi att se katastroffilmer? Om jorden var ett företag, vem skulle köpa aktier i det då?

Vad är Miljö är en del av 100-frågor-serien, som är uppbyggd efter principen fråga-svar och syftar till att på ett humoristiskt och intelligent sätt ge nya perspektiv på viktiga ämnen.”

Den här vill jag läsa, faktiskt! Miljöfrågan är så komplex och det är så svårt att förstå vad man kan göra för att göra skillnad… Jag tror att det här kan vara en lättsam och lagom bok att läsa för att läsa sig mer om det här.

Vad är miljö - Maria Wetterstrand, Gabriel Liljenström