Med vänlig hälsning

Med vänlig hälsning - Sara GranérDet här är det första jag läser av serietecknaren Sara Granér, men när jag läser hennes album Med vänlig hälsning känns det som att hon hör till lite samma skola som Liv Strömquist och Nanna Johansson och de gillar jag ju väldigt mycket.

I detaljrika bilder, med förmänskligade hundar i huvudrollerna, serverar Granér träffsäker samhällssatir och tillför något nytt till debatten om jämställdhet och frågan om hållbar utveckling. Texten i serierutorna är exakt och roligt formulerat. T.ex. en arg slipsnisse på ett dagis:

”Vem fan är det som har lagt en massa nersnorade infantila småglin med behov av en trygg och kreativ miljö för att kunna utvecklas i enlighet med sina individuella förutsättningar MITT I MIN VINSTDRIVANDE VERKSAMHET?”

Ja, det kan man ju undra. Och om man ska tro Sara Granér verkar folk tyvärr fika hellre än lösa problem…

Det här gillade jag! Jag kommer att läsa mer av Granér. Som tur är så har jag faktiskt hennes debutbok Det är bara lite AIDS ståendes i hyllan. Den ser jag fram emot.

Några andra som har läst Med vänlig hälsning är GP, Marias böcker och Bokmania. Du hittar boken hos bl.a. Adlibris och Bokus.


Kommentarer

4 svar till ”Med vänlig hälsning”

  1. Ja, frågan är om inte Granér är min favorit av de tre du nämnde. Strömquist har ju blivit väldigt hajpad, men Granér har en syrligare humor (och spretigare bilder) som jag gillar mer. Coola serietjejer är det, hur som helst.

    1. Jag behöver nog läsa mer av Granér innan jag bestämmer mig i frågan. Jag tycker om alla tre, men tror att Liv Strömquists teckningar kanske tilltalar mig lite mer.. Deras texter och kommentarer är dock väldigt roliga och träffande allihop..

  2. Jag har köpstopp på böcker just nu (sen september har jag haft et och hållit det, ve och fasa!). Men det första jag ska köpa när jag bryter det är Granérs senaste, All I want for Christmas is planekonomi. Tjuvläste typ halva albumet på bokmässan i höstas och det kändes helt klockrent! Lätt hennes bästa 🙂

    1. Jag har också hört mycket bra om den! Om du vill läsa utan att bryta köpstoppet kanske det är dags att besöka bibblan? 😉

Kommentera & diskutera gärna!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.