Halvårssummering 2014

Tänk att halva året redan har passerat! Wow! Så fort tiden går..! Har jag läst några böcker då? Ja, ovanligt många, faktiskt, men det gömmer sig en hel del noveller i statistiken samt att jag har börjat lyssna på extra mycket ljudböcker sedan jag började lyssna strömmat i mobilen. Den faktiska tiden jag sitter ned och läser är nog ungefär som vanligt, skulle jag tro.

Här är lite statistik i alla fall! Återkommer med mina halvtidsfavoriter imorgon.

Jag har läst ovanligt många böcker, som sagt. Jag brukar inte läsa just mer än maximalt en bok i veckan, men jag får se vad det landar på i år. Hittills har jag läst 45 böcker. Nu på  senare tid har det mest blivit e-böcker, tydligen.

Halvårsstatistik 2014 - Lästa böcker

Jag trodde det skulle vara ganska exakt 50/50 vad gäller författarens kön, men det verkar just nu som att jag har läst lite fler kvinnor. Munro är en av de jag har läst mycket av, hela 3 titlar.

Halvårsstatistik 2014 - Könsfördelning

Genremässigt har det blivit en frisk blandning. Jag tycker genrer är rätt luddigt, alltså. En del passar ju liksom inte in i något särskilt fack och en del lämpar sig kanske bäst i flera olika. Jag gjorde i alla fall ett tappert försök att dela in de utlästa böckerna och såhär blev det:

Halvårsstatistik 2014 - Teman, genres

Jag har också antecknat sidantal. Och som synes har jag inte plöjt så många tegelstenar. De tar ju sådan tid..! Men Nyckeln och Den osynliga bron har jag läst i alla fall och de var rätt omfattande båda två.

Halvårsstatistik 2014 - Sidantal

Ja, och så ursprungsländerna då. Jag har ju en stark förkärlek för svensk litteratur, vilket kanske syns. Men jag roas mest av att Kanada, som brukar vara rätt nollad i min statistik ett vanligt år, har varit så poppis för mig 2014.

Halvårsstatistik 2014 - Världsdelar

Officiellt slutade jag betygssätta böcker för flera år sedan, men visst har jag läst böcker som är mer eller mindre bra… Jag har faktiskt en femgradig betygsskala som jag använder på Boktipset.se och sådant. Ska jag sammanfatta årets betyg hittills så blir det såhär:

Halvårsstatistik 2014 - Betygsfördelning

Ingen riktigt usel bok i alla fall! Men alldeles för många dåliga, om ni frågar mig!

Ja, det om det. Nu ska jag klura på favoriter!

Och ja, jag vet att jag kanske är lite överdriven med mina diagram, men det är ett personlighetsdrag jag har och statistik & figurer råkar förresten även ingå i mitt jobb, så det är verkligen något jag sysslar med ofta och råkar tycka är hemskt kul. Jag fyller i mina böcker löpande i ett Excelark och det är inte jobbigare/konstigare än att föra läsdagbok på annat sätt. Så är det med det! 😉


Kommentarer

12 svar till ”Halvårssummering 2014”

 1. Statistik är jättekul! Och snyggt har du gjort det också.

  1. Tycker jag med! 😉 Tack! 🙂

 2. Åhh, vilka fina statistikbilder! Vad är det för program du har använt för att generera dem?

  1. Tack! Jag har använt Excel bara. 🙂

 3. Vilken snygg statistik 🙂

  1. Tack och bock! 🙂

 4. Jag älskar diagram och statistik 🙂

  1. Kul! Då är vi två! 😀

 5. Profilbild för
  Anonym

  Wow! Så många böcker du hunnit med. Jag har läst 18st.

  1. Ja, jag är själv förvånad över hur jag har hunnit med! Men det är många ljudböcker och de lyssnar jag mest på när jag är hemma och stökar! 18 är inte dåligt det heller!

 6. Sverige leder alltid min länderliga också och skulle jag föra statistisk över antal sidor i böckerna jag läser skulle det var ytterst få böcker över 400 sidor.

  1. Jag föredrar också böcker med färre än 400 sidor.. Av den anledningen är en oproportioneligt stor del av mina olästa böcker riktiga tegelstenar.. 😮 Så det lär ju bli en del tegelstenar framöver.. 😉

Kommentera & diskutera gärna!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.