Tematrio: Sånt jag äntligen läser eller sånt jag verkligen borde ha läst

TematrioNu har jag semester och ironiskt nog så läser jag nog ovanligt lite… Det händer ju så mycket annat! Och för mig är läsning något jag ägnar mig åt när jag är hemma och inte har något roligare för mig. Hm.

Nåja. Veckans Tematrio har följande uppmaning: Berätta om tre böcker ni äntligen sett till att läsa eller om tre böcker ni borde läsa!

En sådan läser jag just nu: Jag heter inte Miriam. Det är en bok som det verkligen har snackats mycket om i år och alla har något gott att säga om den. Jag tycker den är riktigt bra hittills. Angelägen och bra bok om en romsk kvinna som överlevt Andra världskriget!

Tidigare i år plöjde jag en av de senaste årens stora snackisar: Torka aldrig tårar utan handskar-trilogin. Böckerna, som kretsar kring en kompisgäng som utplånas när HIV kommer till Sverige, är oerhört gripande och bra, men jag var inte precis först på bollen när jag läste dem. Det fina med böcker är dock att de har ett väldigt långt bäst före-datum. Jag vet inte riktigt varför man ska läsa böcker när de precis har kommit ut, faktiskt!

Om jag också ska ta en bok jag verkligen borde ha läst så blir det faktiskt svårt att välja något från min långa, långa att läsa-lista… Men varför inte något av Virginia Woolf? Jag är särskilt intresserad av att sätta tänderna i essäsamlingen Ett eget rum. Det känns som en intressant klassiker som man ”borde” ha läst.


Kommentarer

8 svar till ”Tematrio: Sånt jag äntligen läser eller sånt jag verkligen borde ha läst”

 1. ”Torka tårar…” klarar jag inte av att läsa, jag behöver glädje i mitt liv nu…

  1. Ja, var bok har sin tid. Ibland behöver man verkligen helt andra böcker än allvarliga och sorgliga sådana.

 2. Jag vill verkligen läsa ”Jag heter inte Miriam” men jag väntar på pocketutgåvan! Jag tycker inte heller det är särskilt viktigt att läsa böcker ”först”, ibland kan det vara skönt att värsta uppståndelsen kring boken hinner lägga sig

  1. Skönt med pocket! De är ju lite lättare att hålla i. Det händer att jag också väntar in pocketutgåvorna.

 3. Ett eget rum är väldigt bra. Tror inte att du kommer att ångra dig om/när du läser den. 🙂

  1. Låter bra! Är även nyfiken på Mrs Dalloway. Har läst/sett Timmarna, som ju kretsar kring den. 🙂

 4. Allvarliga böcker du valt.

  1. Haha, ja, men det är nog en slump. 🙂 Eller kanske är allvarliga böcker extra läsvärda.. 🙂

Kommentera & diskutera gärna!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


Upptäck mer från Bokblomma

Prenumerera för att få de senaste inläggen skickade till din e-post.