Kan snart säga hej hej till ett nytt stadsbibliotek

Kan snart säga hej hej till ett nytt stadsbibliotek

Imorgon stänger Stadsbiblioteket här i Umeå igen för att kunna slå upp portarna i det nya kulturhuset (Väven) i november. De har uppmanat besökare att hjälpa till med flytten genom att låna så mycket som möjligt och lämna tillbaka i november. Härligt med långlån! Här sitter ju en som har några böcker som lånats om sedan 2010, men de har jag i och för sig lånat på universitetsbiblioteket som har öppna omlån.

Jag var på Stadsbiblioteket här om veckan och letade efter några guideböcker om New York (ja, jag ska dit i höst), men de hade någon redan lånat, så nu får jag gå till universitetsbiblioteket i alla fall. Det är där jag oftast lånar mina böcker, faktiskt. Dels för att jag bor några hundra meter därifrån och dels för det där med omlånen… Just nu väntar jag bara på att alla studenter ska komma tillbaka, så att universitetsbiblioteket återgår till sina normala öppettider. De här veckorna har de bara öppet på dagtid på vardagarna och då är jag på jobbet.

Vad gäller det nya biblioteket i Väven så har jag inte några förutfattade meningar. Många har rasat över flytten eftersom lokalerna kommer att bli mindre (?) och eftersom hyrorna lär bli avsevärt mycket högre. Det har heller inte varit något fel med de gamla lokalerna, vad jag har upplevt, så många har väl inte sett nödvändigheten i att flytta ut ur de äldre lokalerna, som ligger prick mitt i stan vid busstationen för stadsbussarna, för att istället öppna upp i lokaler nere vid älven. Nåja. Jag tror det kan bli riktigt fint och fräscht. Om det kommer leda till fler lån för min del? Nja. Jag håller mig till universitetet. Boknördar, som är så långt nere i träsket som jag, kräver inte mer inspirerande lokaler än gamla magasin.

Bibliotek

Bokens/böckernas författare:

Ämnen:


12 svar till “Kan snart säga hej hej till ett nytt stadsbibliotek”

  1. Mysigt med nytt bibliotek i nya lokaler antar jag. Har inte varit uppe i Umeå sedan min kära mormor gick bort 1991. Vi har fortfarande några ytterligare släktingar kvar där och ibland längtar jag otroligt efter att åka och hälsa på.

    • Du borde hälsa på dem! 🙂 Passa på i år, för i år är Umeå kulturhuvudstad och det händer massor av kulturella grejer. 🙂

  2. Vi människor är vanedjur och blir lite knäppa när det blir ganska stora förändringar. Jag blir det, usch:).

    • Ja, visst är vi vanedjur! Jag känner viss ovilja mot alla förändringar. 😉 Men när de väl har skett så vänjer jag mig fort! Jag glömmer ofta bort hur det var innan! 😮

  3. Åh, universitetsbiblioteket i Umeå saknar jag 🙂 Jag tror att folk kommer gilla Väven när det väl öppnar och en vänjer sig. Ska helt klart upp och kolla på den i vinter!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.