Det som hände under 2014

I januari skrev jag en tuff tenta, gick på balettföreställning med män som dansade tåspets och firade min födelsedag med tårta fri från ALLT (eller i alla fall gluten & laktos). Jag hade min sista arbetsdag i Uppsala, men det kom jag på först när jag åkt därifrån.

I februari fick jag veta att jag inte längre hade några mätbara nivåer av järn i kroppen, jag följde Melodifestivalen varje lördag, hade finbesök av en barndomskamrat och skaffade nya glasögon (det tog mig över en timme att välja bågar). Läste också en av årets bästa böcker: Ru.

Januari - födelsedag Februari - läser Ru

I mars såg jag den ganska usla filmatiseringen av Boktjuven, var på Littfest, men missade tyvärr massor av seminarier p.g.a. jobb och sådant, och så avslutade jag månaden med att gå på festival och se, inte bara den bästa Ane Brun-konserten jag sett, utan den bästa konsert jag sett! Här någon gång slutade jag få hjärtklappning när jag gick på gymmets motsvarighet till cross fit. Är det så bloddopning känns? Min citrusväxt började blomma för fullt. Vår!

I april känns det som att jag var ledig mest hela tiden. Bland annat var det ju påsk. Underbar högtid. Jag minns ingenting av vad jag gjorde under de dagarna, men jag tippar på att jag konsumerade stora mängder godis. Det är jag rätt bra på. På Valborg var jag hemma i Umeå och någon majbrasa stod inte att hitta, men vi hade kul ändå. Jag skaffade mig nya skor att springa i, vilket var på tiden, då de gamla ger mig skavsår.

Mars - citrusen blommar April - skaffar nya skor

I maj hade vi dansföreställning, hade discofest med jobbet och sedan sprang jag Blodomloppet, fick storhetsvansinne, och bestämde mig för att springa Umemilen på 50 min. Det kändes realistiskt. Då. Jag var också på Made-festivalen. Danskompaniet Compagnie par terre gjorde starkast intryck. Vilken föreställning! Våren var ett faktum och jag njöt av att kunna sitta ute och läsa.

Juni inleddes med Vårruset, vilket spädde på min hybris. Sedan tog jag semester i några dagar och fick en försmak på sommaren. Vädret var underbart! Midsommar, någon vecka därpå, bjöd på hagel och 10 grader, men glad var jag ändå.

Maj - läser ute Juni - ute på sjön

I juli hade jag del II av min semester. Jag sprang varje dag, badade lika mycket som jag gjort de senaste fem åren (sammanlagt) och undrade varför jag ens packat ned jacka och strumpbyxor i packningen när jag reste iväg… Fantastiska veckor. Fantastiskt varmt i min lägenhet också. Min citrus gladde sig.

I augusti arbetade jag för fullt och varvade detta med att svettas av värmen och äta kräftor i flera omgångar med olika konstellationer av trevligt folk. Jag var också på dop och så såg jag en enorm utomhusföreställning av operan Elektra (två gånger). Spelplatsen för operan var 40 gånger 200 meter och såg ut som en byggarbetsplats där blodet sprutade.

Juli - citrusen frodas Augusti - Elektra

I september var jag på nycirkus och fick nästan hjärtstillestånd för att det var så läskigt och man trodde att de skulle slå ihjäl sig. Jag sprang Umemilen under helt idealiska väderförhållanden och tog nytt personbästa på 48:35. Kändes bra! Vi hade klassåterträff, fast när det kom till kritan så visade det sig att det var en vanlig fest med tre av mina bästa vänner från studietiden (varav 1 gick i min klass), vilket i och för sig är bra mycket roligare än eventuella klassåterträffar, gissar jag. I övrigt jobbade jag nog mest. Hoppas jag. Jag minns inte vad mer jag gjorde i alla fall.

I oktober var jag på bröllop, vilket var väldigt fint och rörande. Sedan spenderade jag säkert 2 veckor åt att gå igenom allt som kan gå fel på en resa till New York, för att sedan faktiskt åka till NYC utan några större missöden. Jag började nästan gråta över att inte hinna titta klart på MoMa, hade en fantastiskt härlig båttur till Staten Island som bjöd på 25 grader och så blev jag helt tagen av utsikten från Top of the Rock. Härlig resa! Efter resan var jag en levande död i ca två dagar innan jag hann sova ikapp. Över All helgonahelgen gjorde jag en kortare resa och hälsade på hos mina föräldrar.

September - PulsklockaOktober - Manhattan

I november pyntades det inför julen och bakades absurda mängder pepparkakor med 5 olika sorters glutenfria mjölsorter och stärkelser. Jag spånade på julklappar, drack glögg och i övrigt jobbade jag nog mest. Och stannade hemma från jobbet, för all del, för jag drabbades av jordens halsont och kunde knappt prata. Är fortfarande lite lomhörd på grund av sviter från öroninflammation. Det är inte ofta jag är hemma från jobbet kan jag säga. Jag visste inte ens hur man sjukanmäler sig.

I december byggdes det pepparkakshus, åts julmat på jobbets julfest och lyssnades på julmusik, dels i form av julkonsert i kyrkan och dels från denna playlist. Sedan packade jag ihop mitt pick & pack och åkte iväg på julledighet och julfirande med nära och kära. Fint!

November - GlöggDecember - Pepparkakshus

Nu är det nyår! Det här är ett tidsinställt inlägg och jag håller förmodligen och förhoppningsvis på att förbereda inför nyårskalas.

Vill önska ett GOTT NYTT ÅR! till alla mina läsare. 🙂

Snart kommer årssummeringar och statistik över årets läsning. 🙂


Kommentarer

11 svar till ”Det som hände under 2014”

 1. Håller med ovanstående, kul med en sån här sammanfattning 🙂 Som du säger så gör en ju mer än vad en tror! Håller också på och filar på en, men har blivit liggande…

  1. Kul att du gillade den!
   Ja, man gör verkligen mer än vad man kanske tror.. Det gäller bara att på något sätt dokumentera eller anteckna vad man egentligen gör om dagarna.. För min del var det tur att jag hade en del mobilbilder att fräscha upp minnet med. Annars hade jag nog mest tänkt att 2014 var en massa vardagar. Hehe.

   1. 😉

 2. Det var trevligt att få läsa om ditt år. När man bokbloggar kommer det ofta inte fram så mycket om det privata livet så det är lätt att ha mer fokus på personens bokintresse än personen bakom bloggen (även om vissa tankar och händelser såklart kommer fram). Just därför blir ett sånt här inlägg lite extra kul. Själv är jag till exempel usel på att motionera.

  1. Kul att du gillade inlägg!
   Jag tycker det är rätt skönt att blogga om ett speciellt tema (böcker) snarare än min vardag. Det mesta är ju verkligen… vardag och inte så mycket att skriva om.. 😉
   Men jag tycker också att det är kul att läsa lite mer om personen bakom. 🙂 Uppskattar också sådana inlägg hos andra. 🙂

 3. Profilbild för
  Anonym

  Vilket år! Mitt skulle inte bli hälften så innehållsrikt. Kul att läsa!

  1. Det tror jag inte! Man märker att man gör mer än vad man tror om man går tillbaka och funderar ut vad man egentligen gjorde. 🙂

 4. Kul att läsa om hur ditt år varit. Gott Nytt År!

  1. Gott nytt år! 🙂

 5. Vilken trevlig årssammanfattning! Gott nytt år, på dig! 🙂

  1. Tack! Gott nytt år! 🙂

Kommentera & diskutera gärna!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.