Tematrio: Personliga pronomen

TematrioTematrio fortsätter att testa grammatikkunskaperna… 😉 Den här veckan är uppmaningen att berätta om tre bra böcker med personliga pronomen i titlarna.

Jag heter inte Miriam. Jag tjatar om den här i typ varje Tematrio, men boken är bra, aktuell och viktig, så jag fortsätter att ta upp den. Boken handlar om Miriam, som på sin 85 års-dag avslöjar något hon dolt i alla år: att hon är rom. Gripande berättelse om att överleva förintelsen.

Jag ringer mina bröder. Fantastisk och enorm bok på ca 100 sidor… Boken kretsar kring rasism och att bli misstänkliggjord bara genom att vara. Skriven av en sann ordkonstnär (Jonas Hassen Khemiri)!

Och ett skepp med sju segel och femti kanoner ska försvinna med mig (glömde jag verkligen denna i min trio med böcker med långa titlar?!). Memoarer från en annan ordkonstnär, Bodil Malmsten. Liv, död och samhällsfrågor. Fantastiskt skrivet.


Kommentarer

Kommentera & diskutera gärna!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.