Bokmässetider, Stora ljudboksprisettider

Ingen som brukar läsa bokbloggar kan ha missat att Bokmässan pågår just nu!

Bokmässan innebär också att Stora ljudbokspriset delas ut. I år gick priset till Carol Rifka Brunts Låt vargarna komma, inläst av Hanna Schmitz. Den kommer jag absolut att lyssna på framöver! Jag brukar ju lyssna på ljudböcker via Storytel, så den är bara ett klick bort. Apropå Storytel så är det Storytel som kommer att hålla i trådarna för priset från och med nästa år och då kommer det bli en hel ljudboksgala med prisutdelning i kategorierna skönlitteratur, spänning och barn/ungdom. Kul att priset utvecklas!

Låt vargarna komma - Carol Rifka Brunt

Bokmässan då..? Ja, jag är ju inte på Bokmässan i år heller. Och helt ärligt så är jag inte ledsen över det! När man bor i Umeå så är Göteborg så långt bort att man lika gärna kan åka utomlands som att åka dit… :p Visst vore det skoj att gå på Bokmässan någon gång, men jag är hemskt hemmakär och försöker att använda så många semesterdagar som möjligt till att träffa nära och kära (jag bor långt bort från min släkt och barndomsvänner). Något år vill jag nog åka till Bokmässan, men de senaste åren har jag spenderat höstarna med att typ veckopendla p.g.a. jobb på annan ort och i år så sticker jag iväg till New York en vecka. Det är mer resa än vad jag är bekväm med, egentligen… Så inget Göteborg för mig!

Lång utläggning. Men i alla fall. Hoppas att alla andra bokbloggare m.fl. har det skoj! 🙂


Kommentarer

7 svar till ”Bokmässetider, Stora ljudboksprisettider”

 1. Åh, den ska jag också lyssna på! Vilken tur att den fanns på Storytel. Har haft den hemma (som bok) men hann inte läsa innan lånetiden gick ut. Men nu hamnar den på önskelistan på Storytel.

  Jag är inte heller på bokmässan, det är lite sorgligt men det är ganska långt från Östersund också så tågresan är jag glad att slippa! 🙂

  1. Jag har inte lånat den, men har varit nyfiken på den länge och nu finns en extra bra anledning att läsa/lyssna. Kommer absolut lyssna på den snart. 🙂 Har kommit av mig lite med läsningen bara..

   Skönt att höra att jag inte är ensam om att missa Bokmässan. 😉 Trodde nästan att ”alla” bibliotekarier åker dit annars! 😉

   1. Nja, nästan, men någon måste ju hålla biblioteket öppet också 😉

    1. Haha. Sant! Tur att ni finns och att några avstår från att åka! 😀

     1. 😀

 2. Jag är inte heller på Bokmässan och då trots att jag bo i Borås, bara sex mil från Göteborg. Jag följer i stället Bokmässan på UR play där seminarier och boksamtal sänds live hela helgen. Det går bra det också.

  1. Bra tips med UR Play!

Kommentera & diskutera gärna!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.