Gone girl, filmen

Det finns böcker där man omedelbart tänker ”Det här var verkligen en fantastisk bok, den kommer jag att minnas länge!” och sedan gör man inte det… Omvänt finns det helt vanliga, mellanbra böcker som sedan finns i tankarna länge, länge efteråt. För mig är Gone girl ett exempel på en sådan bok. Det är en extremt knäpp deckare och just för att den är så otroligt knasig så visste jag inte riktigt vad jag skulle tycka om den, men det har faktiskt blivit så att jag fortfarande tänker på den, såhär flera månader efteråt! Det är ju ett bra betyg på sitt sätt.

Nyligen såg jag filmatiseringen med Ben Affleck och Rosamund Pike i huvudrollerna. Den är lika knäpp och konstig som boken (med några över gränsen konstiga scener, som innefattar blodbad och att välja bort att duscha…), men liksom boken är läsvärd så tycker jag att filmen är sevärd. Den är välgjord och både spännande och, på sitt sätt, rolig.

Läs mer om vad jag tyckte om boken här.


Kommentarer

2 svar till ”Gone girl, filmen”

  1. Åh vad roligt att du gillade filmen. Är själv väldigt nyfiken på den. Är också väldigt spänd på filmen Dark Places som kommer ut snart. Älskade den boken så mycket!

    1. Den är jag också väldigt peppad på att se! Jag tyckte näsan bättre om Mörka platser (boken), faktiskt. Det var en väldigt mörk och välskriven deckare. Ovanlig.

Kommentera & diskutera gärna!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


Upptäck mer från Bokblomma

Prenumerera för att få de senaste inläggen skickade till din e-post.