Någon som sett filmatiseringen av Mörka platser?

En av förra årets bästa deckare är i mitt tycke Mörka platser av Gillian Flynn (och med förra årets bästa deckare menar jag den bästa deckaren jag läste förra året, inte den bästa deckaren som kom ut förra året). Det är en riktigt mörk berättelse om en tjej, Libby Day, som förlorat nästan hela sin familj, vilka föll offer för en seriemördare när Libby var liten. Brodern blev dömd för brottet, men nu, 25 år senare, väcks tvivlen. När jag såg att boken var på väg att filmatiseras blev jag såklart entusiastisk, men intresset svalnade tyvärr när jag såg vilken ljummen kritik filmatiseringen av Mörka platser, Dark places som den heter i filmversionen, fått.

En annan, väldigt lyckad, filmatisering av en Flynn-deckare är annars filmatiseringen av hennes kanske mesta bestseller, Gone girl. Det är verkligen en förbluffande och intressant deckare – en av mina favoriter i genren! Här kan du läsa mer om vad jag bloggade om den förra året. Filmen Gone girl gjorde boken rättvisa tycker jag, något som tyvärr inte verkar gälla för Dark places/Mörka platser, om man ska tro tidningarna, som har gett den cirka 2 av 5 i betyg, genomgående.

Har du sett den? Vad tyckte du? Jag tror att filmen har slutat gå på bio i min stad för länge sedan, men den kommer säkert på DVD ganska snart. Får se om jag tittar…


Kommentarer

2 svar till ”Någon som sett filmatiseringen av Mörka platser?”

  1. Men jag är ju hopplöst efter… visste inte ens att den kommit som film. Kollade nu och den släpps på DVD i mitten av december. Och jag som inte ens sett Gone girl än.

    1. Det kommer så många filmatiseringar hela tiden att det inte är lätt att hålla koll på alla. 🙂
      December är ju inte helt nära. Men, men.. Det blir nog att jag ser den på DVD eller strömmat tids nog. 🙂 Gone girl kan jag rekommendera – både som bok och film.

Kommentera & diskutera gärna!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.