Lassgård blir Ove

Nu är det klart vem som ska spela Ove i filmatiseringen av feel good-boken En man som heter Ove. Det är en superfin berättelse som både är rolig, varm och sorglig. Jag är ju inte ensam om att ha läst den, men för den som missat så kan jag verkligen rekommendera att läsa om surgubben Ove och hur han tinar upp.

En man som heter Ove - Fredrik Backman

Nu är det alltså på gång med en filmatisering. Jag hade en aning om att det kunde bli Robert Gustavsson som skulle få axla huvudrollen i filmen, men jag hade fel, för nu är det klart att det blir Rolf Lassgård. Det blir nog kanonbra! Premiären väntas bli på juldagen 2015.

För den som redan innan dess vill se Ove så går den som teater på på Rival. Där är det Johan Rheborg som gestaltar Ove.


Kommentarer

4 svar till ”Lassgård blir Ove”

  1. Jag måste också säga att jag är lite nervös för Lassgård som Ove även om det förhoppningsvis blir bra! (: Jag ser så många roller Lassgård gjort framför mig och jag har bara inte sett Ove just så… Däremot vet jag inte vem jag skulle vilja se istället i så fall. Ingen aning. ;O

    1. Jag kan inte komma på så många filmer Lassgård har medverkat i! Förutom Jägarna.. Och det är ju något helt annat, såklart!

      Får se hur det blir! 😀

  2. Jag vet inte om jag tycker att det känns rätt med Lassgård som Ove. Men vem vet. Det kanske blir jättebra.

    1. Jag hoppas det blir bra i alla fall! Vem hade du velat se i huvudrollen?

Kommentera & diskutera gärna!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.