Så rätt, men så fel

Använder ni er av boktipset.se? Jag har gjort det ett tag faktiskt. På den sidan kan man få skräddarsydda boktips genom att man knappar in betyg på några böcker man har läst. En klurig algoritm räknar fram vilka böcker man borde gilla, baserat på dessa betyg. Den träffar ofta rätt och jag har fått flera bra tips genom den. Nu för tiden använder jag den som ett filter när jag blir nyfiken på nya böcker. Böcker som boktipset tror att jag kommer att ge lägre än 4 i betyg ids jag inte läsa. Haha. Men… Så ibland blir det liksom… fel! Oskuldens museum, en helt fantastisk bok, som jag gav högsta betyg, fick 3,5 i betyg av sidans gissningsfunktion. What? Jag har kanske filtrerat bort en massa bra böcker!

Funkar boktipset för dig? Gissar den rätt för dig?


Kommentarer

7 svar till ”Så rätt, men så fel”

 1. Jag fick också upp mycket barnböcker en period, men jag plockade bort de tipsen från tipssidan. Sedan brukar jag egentligen inte använda just tips-sidan så mycket, utan snarare söka fram den bok jag är nyfiken på och se vad den får för uppskattat betyg. 🙂

 2. Jag får tips om att jag bör läsa spöket Laban, lilla Anna och Sune… Så nej, den gissar inte rätt! xD Jag kanske måste betygsätta fler böcker, men det är bara så att jag nästan bara läser mysiga fantasyböcker för tolvåringar eller liknande så därför kommer den fortsätta att tycka att jag borde läsa dessa böcker…

 3. Själv använder jag bara tipsfunktionen. 🙂 Men jag bloggar ju här istället för på boktipsetsidan. 🙂

 4. Profilbild för Felicia
  Felicia

  Alltså, jag tänker inte ens på att den faktiskt heter BokTIPSET. Tar deras innan-betyg med en nypa salt, fast ibland stämmer de ju.. men går inte direkt efter dem när jag väljer vad jag ska läsa 🙂

 5. Jag skapade ett konto för ett bra tag sedan och jag har loggat in på sidan ett par gånger sedan dess. Uppenbarligen har jag missat en hel del så jag borde nog ta mig i kragen och utforska sidan ordentligt. Att få skräddarsydda tips är ju aldrig fel 🙂

 6. Min far hade en dröm tyckte jag var riktigt bra. 🙂 Vet dock inte vad boktipset föreslog för betyg åt mig.. 🙂

 7. Jag håller med till punkt och pricka. Jag tycker också att det är en kul funktion som oftast prickar rätt, men ibland blir det lite fel åt båda hållen. Obamas Min far hade en dröm borde jag tydligen gillat jättemycket, men där gick den bet 🙂

Kommentera & diskutera gärna!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.