Nostalgitorsdag: Utvandrarsviten

I dagens nostalgitorsdag dyker jag ner till 2001 och en av mina favoritböcker: Utvandrarna. Jag var då 14 år och gick på högstadiet. Boken var en av alla böcker vi var tvungna att läsa i skolan, men till skillnad från det mesta bland de påtvingande böckerna så älskade jag verkligen den här! Både Utvandrarna och de övriga böckerna i serien är otroligt läsvärda, även för en 14-åring, tydligen. Ärligt talat vet jag ingen som inte fastnat för de här böckerna. Böckerna har allt: gripande öden, ett stycke intressant historia, fina karaktärer. Och så är de bra skrivna, när man väl har vant sig vid dialekten, vilket jag vill minnas att man gjorde tämligen omedelbart.

Här hittar du mitt inlägg.

Nostalgitorsdag - Utvandrarna


Kommentarer

4 svar till ”Nostalgitorsdag: Utvandrarsviten”

  1. Jag läste dom aldrig som ett moment i skolan, men när jag gick i gymnasiet så köpte jag dom på bokrean och läste dom sommaren efter. Riktigt bra böcker 🙂 Har du sett filmerna? Jag har köpt dom, men inte sett dom än.

    1. Tyvärr har jag inte sett filmerna, men jag skulle gärna göra det! 🙂 De har väl nästan samma klassikerstatus som böckerna vid det här laget. 🙂

  2. Läste också Utvandrarsviten när jag var ung och har för ett tag sedan läst om första boken och kommer absolut att läsa resten.

    1. Kul! Det känns verkligen som böcker som är värda att läsas om! 🙂

Kommentera & diskutera gärna!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


Upptäck mer från Bokblomma

Prenumerera för att få de senaste inläggen skickade till din e-post.