En egen liten hylla för kokböckerna

Jag ljög inte när jag sa att jag inte visste hur mina bokreafynd skulle få plats i hyllan. De fick nämligen inte plats! Det gick bara inte att pressa ner en enda bok till.

Jag inser att jag borde bo större och ha fler bokhyllor… Men i väntan på någon ändring på den fronten så fick jag ta till en annan lösning: jag sorterade ur alla mina kokböcker och ställde dem i delar av det som brukar vara mitt ”skafferi”. Maten som stod i skafferiet? Ja… mjölblandningar och majspasta och vinflarror har hamnat lite här och där i min kokvrå. Måste ändå säga att det känns bra att ha kokböckerna nära till hands. Älskar kokböcker!

Kokböcker

Hur gör ni andra som bor i små bostäder? Hur rymmer ni era bibliotek egentligen?


Kommentarer

12 svar till ”En egen liten hylla för kokböckerna”

 1. […] en dag blev det fullt och då fick kokböckerna flytta in i mitt ”skafferi” ett tag. […]

 2. […] det då? Nja. Jag har ju nyligt flyttat mina kokböcker till mitt kök, men i övrigt sorterar jag faktiskt efter färg. Jag tycker det ger ett rörigt intryck […]

 3. Jag funderar på om man någonsin har tillräckligt mycket bokhyllor, på något sätt fylls de snabbt ??
  Själv gör jag brutala rensningar till och från och lämnar böcker som jag inte antecknat i till röda korset.

  1. Nej, jag tror inte det! Detsamma gäller garderober och förråd.. Har man utrymme så fyller man det. 😮
   Jag försöker att låna och läsa e-böcker istället för att köpa böcker.. Men en och annan bok blir det ju ändå och jag har svårt att göra mig av med dem.. 😮

 4. Lösningen är … eböcker! 🙂 Jag får plats med hur många som helst i mitt ebokbibliotek. 😉

  1. Ja, e-böcker är bra! Jag har säkert 30 olästa böcker på tur. Men ibland är det skönt att ha en slit och släng-pocket istället för en dyrbar läsplatta.. Så jag kör en del på pappersböcker också.

 5. Det är mitt problem: det får inte plats. Håller just nu på med en hänsynslös rensning, men det blir nog ändå en flyttkartong eller två i förrådet.

  1. Böcker är verkligen ett problem.. De tar sådan plats. 😮 Tur att man kan låna på bibliotek. Annars skulle jag nog inte få plats att bo här hemma. 😮

 6. Perfekt!

  1. Vet inte om min lösning är perfekt.. Men den får duga så länge. :p

 7. Profilbild för
  Anonym

  Många böcker blir det. Vi bor ju stort och har en stor bokhylla, men den är överfull. Får nog rensa ur. Men hälften är nog dina. Snart kanske du tar hem en del. Men jag älskar böcker och har svårt att skiljas tom från pocketböcker.

  1. Jag tror nog att ni rymmer mer i er hylla. Man kan ju ha dubbla rader när det är pocket. Vi får organisera den i påsk. 😉
   Jag har också svårt att skiljas från mina böcker.. Men jag brukar ju lagra dem hos er. 😮 Så på det sättet har jag löst problemet hittills..

Kommentera & diskutera gärna!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.