Där mina böcker bor

I våras flyttade jag till större, vilket har möjliggjort att mina böcker har fått lite rejälare hyllor. Fast egentligen så tror jag att många, som vet hur mycket jag läser, faktiskt blir förvånade över hur få böcker jag har. Det beror på att jag i alla år har dumpat de flesta av mina böcker hos mina föräldrar. 😮 Ja, och så läser jag ju låneböcker, e-böcker och ljudböcker också, och de tar ju inte någon plats.

Fram tills nyss har mina böcker haft en rad i denna hylla:

Bokhylla förr

(fast på den här bilden har jag, eh, tömt den hyllraden).

Och en dag blev det fullt och då fick kokböckerna flytta in i mitt ”skafferi” ett tag. 😉

Kokböcker

Men så många fler böcker har jag inte. Kanske blir det ändring nu.

I nya bostaden finns det plats för fler hyllor och nu har vi dessutom kommit till skott och skaffat oss mer förvaring för böcker. Nu bor kokböckerna i denna möbel:

Bokhylla nu (6)Det är samma böcker som vanligt, men min sambo har bidragit med några nya.

Bokhylla nu (5)

Är det jag som lagar mat så blir det vegetariskt, så det är främst gröna böcker, kan man väl säga. Bonniers vegetariska kokbok är en av favoriterna just nu!

Konstböcker, biografier, fackböcker, serier, poesi och ”böcker som är roliga att bläddra i” har fått en egen hylla vid vår läshörna (som saknar matta just nu).

Bokhylla nu (8) Bokhylla nu (9)

Här är lite närbilder på titlarna:

Bokhylla nu (2)

Lars Lerin-boken har jag ju bloggat om förut. Resten är till stor del nya böcker som vi har fyndat på diverse reor den senaste månaden.Bokhylla nu (3)

Serierna, poesin och ”blädderböckerna” har dock hängt med ett tag. I alla fall de flesta.
Bokhylla nu (4)De flesta av mina fackböcker, t.ex. kurslitteratur, har jag på jobbet samt hos mina föräldrar. Den enda riktigt mastiga fackboken som syns här är Linux-boken. Den är inte min. 😉 Min sambo, som också är musiker, har även bidragit med alla artistbiografier.

Skönlitteraturen har en liten hylla i vardagsrummet:

Bokhylla nu (11)

Här är böckerna:

Bokhylla nu (12)

Bokhylla nu (1)
Det är lite av varje… Det mesta är oläst, men några böcker är sådana som jag tycker är så bra att jag vill ha dem framme. Dit hör t.ex. Oskuldens museum, Den allvarsamma leken, Egenmäktigt förfarande, Det eviga folket är inte räddaKejsarn av Portugallien och Cirkeln.

Doktorsväskan, som fungerar som bokstöd just nu, fick jag av min sambo när jag doktorerade… Haha.

Ja, det var en liten ”hemma hos” hos mig. Jag vet att det är hemskt suddiga och fula mobilbilder jag bjuder på. Men ändå.


Kommentarer

12 svar till ”Där mina böcker bor”

 1. Kul att få kika in hos dig 🙂 och vilken ordning du har! Fint!

  1. Tack! Få se hur länge vi kan upprätthålla ordningen. 😉

 2. Profilbild för
  Anonym

  Vad fint det är. Och välorganiserat. Jag kanske ska ta en välbehövlig genomgång av min bokhylla.

  1. Tack! Vi har ju lite färre böcker att organisera.. Era bokhyllor är verkligen fina och välfyllda! 🙂

 3. Så fint ni har det.

  1. Åh, tack! 🙂

 4. Härligt inlägg! Nu fick vi snoka ”gratis”;). Annars sneglar jag i allas hem i deras bokhyllor.

  1. Tack! Jag älskar också att snoka i folks hyllor. De brukar säga mycket om ägaren.. 🙂

 5. Vad fint det är, gillar uppdelningen av böckler. Ordning! 🙂 Vi ska också ordna en läshörna hemma hos oss snart, ska bara måla om först…

  1. Tack! 🙂 Jag tycker också om att dela upp böckerna. Tidigare hade jag allt i färgordning – alla genres och former tillsammans. Det blev lite för rörigt, även om färgordning också har sin charm.. Kul med en läshörna! Känns verkligen lyxigt att ha plats för en sådan. 🙂

 6. Vad kul att få se lite hyllor hemma hos dig! Hos mig bor fyra klassiska Billy. Inte lika charmigt som hos dig, men de fyller sin funktion. 🙂

  1. Tack och kul att du gillade inlägget. 🙂 Billy är fantastisk! 🙂 Jag hade lätt haft en hel vägg med en massa Billy om det inte vore för att i ville ha rumsavdelare. Så nu blev det ett lite mer utspritt ”bibliotek” här hemma..

Kommentera & diskutera gärna!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.