Allt blir inget av Martin Kellerman

Mer höstläsning

Jag har skrivit flera inlägg om böcker som jag ser fram emot i höst. Sedan kan jag i och för sig villigt erkänna att jag aldrig/sällan läser böcker medan de är rykande färska. Det kommer säkerligen dröja ett halvår eller mer innan jag läser på riktigt. Hur som helst. Några intressanta böcker som kommer i höst:

Allt blir inget - Martin Kellerman Allt jag inte minns - Jonas Hassen Khemiri Axels tid - Lars Lerin En riktig man gråter inte - Faïza Guène

Khemiris nya har jag ju tjatat om en del, men jag har inte hittat en framsida förrän nu. Martin Kellerman, som kanske främst är känd för serien Rocky, debuterar i höst och det har jag nog också redan nämnt i ett tidigare inlägg. Sedan ser jag fram emot nytt av Lars Lerin (älskar hans akvareller) och Faïza Guène, som jag har läst på originalspråk fram till nu. Nu senast läste jag Les gens du Balto/Sista beställningen på Balto. Hennes nya på svenska handlar om en algerisk familj i Nice och vad som händer när dottern bestämmer sig för att bryta sig loss och bli advokat. Kanske läser jag den på franska ändå. Guènes böcker brukar vara hyfsat lättlästa, tycker jag, och så brukar de vara både smarta och roliga. Un homme, ça ne pleure pas heter den i original.