Nostalgitorsdag: En samvetsfråga

Det är sommarlovstider och ur mitt arkiv plockar jag idag upp ett inlägg från 2009 där jag skriver om googlingar som har hamnat på min blogg. Idag har jag inte en speciellt sökmotoranpassad blogg och till skillnad från t.ex. 2009 så hamnar min blogg sällan/aldrig bland de första sidorna om man söker efter t.ex. en bok. Men på den här tiden var det alltså många som hamnade på min blogg efter att ha sökt efter böcker. Och vad sökte folk på? Bland några av toppresultaten fanns Bakom stängda dörrar, Mor gifter sig och Apelsinflickan – böcker som skolelever gissningsvis har läst i skolan och känt behov av att googla. Dagens googlande ungdom. 😉

Vad söker folk på idag? Topp tre idag, när jag skriver det här inlägget, är tydligen:

1. feel good böcker
2. jag glömmer dig inte
3. läderinbundna böcker

Bland toppresultaten hittas också ”alberte och jakob sammanfattning”. Bra böcker att läsa i skolan, både Men jag glömmer dig inte och Alberte och Jakob är kanonbra böcker!

Här hittar du mitt inlägg från 2009.

Nostalgitorsdag - En samvetsfråga