Jag är en tjuv & God jul – vilka framsidor!

Jag är en tjuv & God jul – vilka framsidor!

Jonas Karlsson är en författare som jag är väldigt nyfiken på. Jag har läst hans novell Spår i snön, som jag tyckte var bra och överraskande. Nu i sommar har hans första lite längre roman gått som följetong i DN, men jag har faktiskt inte orkat följa den. Jag hinner helt enkelt inte läsa tidningen varje dag, inte ens om det bara rör sig om någon enstaka sida. 😉

Nu är i alla fall boken ute och går att köpa i butik! Och vilket omslag! Boken handlar om en man som arbetar som säkerhetsansvarig på ett varuhus. När han ertappar en snattare kommer han på att den skyldige kan straffas genom att tvingas bära en skylt med texten ”Jag är en tjuv”. Det blir inte som det var tänkt. Framsidan plockar, som synes, upp många varuhussymboler. Oerhört snyggt! Framsidan leder tankarna till gammaldags reklamaffischer, tycker jag.

Jag är en tjuv - Jonas Karlsson

Som jag har skrivit förut så gillar jag när man binder ihop en författares böcker med ett gemensamt formspråk. Hans tidigare kortroman, God jul, är i precis samma stil och helt fantastisk!

God jul - Jonas Karlsson

Hög wow-faktor på den! God jul vill jag rent av läsa enbart för framsidans skull. 😉 Det får kanske bli till jul…

Bokens/böckernas författare:


6 svar till “Jag är en tjuv & God jul – vilka framsidor!”

  1. God jul har jag läst, och gillar man Jonas Karlsson så gillar man den! Jag tyckte att den var underfundig och träffande, och liten till omfånget vilket jag förstått är uppskattat 😉

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.