Kristin Lavransdotter av Sigrid Undset

Min läsplan

I höstas bloggade jag om att jag var sugen på att läsa nya böcker och att jag ville pausa mitt ständigt pågående projekt med att läsa så kallade hyllvärmare, d.v.s. böcker som har stått olästa i mina hyllor ett tag. Jag hade en bra läshöst och läsvinter. Jag plöjde biblioteksbok efter biblioteksbok. Men nu då? Jag har ingen konkret läsplan, men jag tänkte försöka att gå tillbaka till att läsa hyllvärmare och en och annan bokcirkelbok, men kanske slänger jag också in en ny bok varannan-var tredje gång.

Det är svårt att hitta en bra balans tycker jag. Det kommer ju nya böcker precis hela tiden, samtidigt som det finns massor av spännande böcker som har något eller några år på nacken. Hur ska man hinna med?! Hur gör du?

Kristin Lavransdotter av Sigrid Undset
Kristin Lavransdotter av Sigrid Undset

Hur som helst. Innan jag kan påbörja en ny hyllvärmare, en ny bok eller vad som helst så lär jag kanske läsa ut någon av mina nattduksbordsvärmare (eller vad man ska kalla det). Jag har nämligen 2 böcker som jag har läst sedan tidigt i höstas och som aldrig blir utlästa: tegelstenen Kristin Lavransdotter och Wicked, som också är en rejäl bumling. Jag gillar båda, särskilt Wicked, som både är rolig och spännande, men ändå går det långsamt. Hjälp! Vad gör man när man har fastnat i böcker och det går segare än sirap att läsa ut?!

Wicked av Gregory Maguire
Wicked av Gregory Maguire

Kommentarer

6 svar till ”Min läsplan”

 1. Jag har ju fastnat så mycket för ljudböcker att de där böckerna som ligger och väntar på att bli lästa aldrig tycks bli det och dessutom är det ju så mycket nytt som lockar precis hela tiden. Kanske är att ge sig själv en strukturerad läsutmaning det enda rätta. Men då försvinner ju lustläsandet … Åh, det är svårt att vara bokmal ibland! 🙂

  1. Ljudböcker är kanon. Utan dem skulle jag knappt ha haft något utläst den senaste månaden..
   Utmaningar funkar inte för mig. Tycker det är nog utmanande att hinna läsa ut bokcirkelböckerna..
   Till nästa vecka ska jag ha läst (om) Dödssynden. Det kommer aldrig att gå! Har bara läst typ 20 sidor. 😮 Och igår började jag på en ny bok istället.. 😮

 2. Profilbild för Lisa Jansson
  Lisa Jansson

  Ja du. Jag har också problem. Förr så läste jag alltid bara en bok i taget. Nu har jag ca 4-6 böcker på gång samtidigt. Plus att jag lyssnar mest. Men nu så lägger jag ner en del som verkar hopplösa i alla fall. Men många är ju så bra och jag vill läsa dem. Det tar tid för mig.

  1. Jag borde också lägga ner fler böcker. Men just nu läser jag bra böcker. De är bara så himla, himla tjocka. 😮

 3. Jag är en hopplös lustläsare! Jag kan ha som mål att läsa olästa böcker ur bokhyllan (har massor), men så börjar jag läsa något annat som jag känner för just då. Men böcker och läsning ska ju vara glädje, eller hur?!

  1. Ja, det är klart. Men jag har ju skaffat mig alla dessa böcker för att jag en gång har velat läsa dem. 🙂 Jag tror att man ofta luras av det där ständiga flödet.. Böcker som det snackas om överallt kan kännas extra spännande att läsa i stunden, men det ju egentligen inte samma sak som att min lust att läsa förra månadens snackis har försvunnit. Det fylls bara på.. Och hur navigerar man i det flödet?

   Sedan de här riktigt långkörarna som jag håller på med.. Ja, jag gillar de ju som sagt, men de tar ju aldrig slut! Det blir nästan som en stress..! Det är inte det att jag inte längtar efter att plocka upp dem. Det är bara det att jag aldrig får börja på några nya. Och de nya är ju så många.. 😮

Kommentera & diskutera gärna!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.