Tematrio: Läsplaner

Jag är ur fas med Tematrio… Trion för vecka 21 handlade om läsplaner och jag tänkte svara på den nu. Faktiskt passar det väldigt bra att planera läsande just nu, för mycket snart är det semester och då har man ju verkligen tid att grotta ned sig i skönlitteratur.

”Jag vet inte om ni, liksom jag, har en massa planer för ert läsande, planer som inte alltid (kanske egentligen aldrig) blir genomförda. Vilka böcker/typer av böcker planerar du ett läsa?”

Jag tycks alltid ha ett pågående projekt att läsa ut det jag har hemma. De som pockar på mest uppmärksamhet är kanske de böcker jag lånade till julen 2009 och som fortfarande inte har lämnats tillbaka till biblioteket… Eller ja. Egentligen är det faktiskt bara Det mest förbjudna som ännu finns kvar i min hylla, men det har blivit några fler biblioteksturer sedan just detta inlägg. Det är förhoppningsvis någon/några av dessa böcker som kommer att få följa med mig på semester. 🙂

Vidare har jag en… lång boktipslista på boktipset.se. Listan är fylld av diverse boktips som jag har hittat i tidningar och på bloggar, eller blivit rekommenderad av vänner, och som samtidigt spås få ett högt betyg av mig. Jag vill läsa allihop!

Någonstans har jag också en ambition att försöka läsa fler franska böcker, för att hålla igång gymnasiefranskan. Jag har faktiskt flera outlästa titlar i min bokhylla. Men ja… Det går trögt just nu, trots att jag är så sugen på att läsa Les gens du Balto (har tyckt om Kiffe kiffe demain och Du rêve pour les oufs av samma författare). Nåja. Jag lyckas i alla fall hyfsat bra med att hålla igång franskan genom att läsa franska tidningar. Framför allt bläddrar jag i Marie Claire nu och då. Det känns som lite lättsammare och enklare än att ge sig i kast med en hel roman.


Kommentarer

Kommentera & diskutera gärna!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.