Bokliga poddtips #tbt

Idag är det torsdag och då kan det vara lämpligt att blicka bakåt och blogga under hashtaggen #tbt (throwback thursday). Idag slumpade jag fram ett gammalt inlägg och hamnade på den 18/1 2014. Då lyssnade jag på poddarna Bokpalt, Boktimmen och Piratförlagets poddradio – tre poddar som faktiskt verkar ha somnat in allihop och inte sänder några nya avsnitt längre. Jag saknar särskilt Bokpalt med Tobias och Elmas bokklubbssnack (och bokklubbssnacken med Tobias och Rasmus, som poddade tillsammans de första 34 avsnitten).

Vilka aktuella poddar på tema ”böcker” lyssnar jag på nu för tiden då? Poddtips i bokstavsordning:

Bakom boken. Kul ”bakom kulisserna”-podd från Norstedts och Rabén & Sjögren. I avsnitten bjuds det på författarintervjuer och samtal om böcker och läsning.

Bokbanditerna. Toms och Nisses bokpodd med snack om aktuella böcker, böcker de läser och samtal med inbjudna gäster.

Crimetimepodden. Hette tidigare Books & dreams podcast (eller något liknande?), men i samband med deckarfestivalen Crimetime Gotland bytte man namn och la upp ett gäng avsnitt från författarsamtal med deckarförfattare som gästat under Crimetime.

En förbannad podd. Har bara lyssnat på något enstaka avsnitt, men det här är i alla fall en podd där Sofia och Katarina pratar om böcker.

Ett eget rum. Intelligenta samtal om böcker och livet. Känns alltid personligt, smart och genomtänkt. Med Marcus Stenberg, Tuva Holmlander och Helena Dahlgren.

Flumskolan. Det här är kanske inget seriöst tips på en bokpodd, för det här är egentligen en satirpodd, där gäster under ledning av ”studierektor” Johannes Klenell driver med böcker som förmodligen aldrig borde ha skrivits av diverse politiker och andra kändisar. Väldigt kul! Är osäker på om podden fortfarande är aktiv, men jag har inte tagit mig igenom arkivet ännu, så jag lyssnar på.

Författarpodden. Författarna Frida Skybäck och Agnes Hellström delar frikostigt med sig av sina erfarenheter och tankar kring att vara författare, att våga satsa på skrivandet och att bli utgiven. Är på paus just nu, verkar det som.

Författarscenen. Inspelningar från Kulturhuset Stadsteaterns författarsamtal. Det är en imponerande ålder på inspelningarna. Rätt var det är kan det poppa upp ett nytt avsnitt, som visar sig vara inspelat 2010. Hehe. Bra ändå! Många riktigt creddiga författare har gästat Kulturhuset genom åren.

Lundströms bokradio. Sveriges radios bokmagasin med en frisk blandning av författarintervjuer och reportage från Sverige och utomlands.

Läs för livet. Samtal om läsfrämjande och läsning. Sveriges läsambassadör (nu: Anne-Marie Körling) pratar med olika gäster. Korta, intressanta avsnitt.

Mellan raderna. Kanske min favoritbokpodd just nu! Karin Jihde och Peppe Öhman pratar om böcker de läser. De lyckas ofta pricka in snackisar och aktuella böcker som jag själv är nyfiken på att läsa. Jihde och Öhman är dessutom roliga, smarta och känns väldigt pålästa.


Kommentarer

4 svar till ”Bokliga poddtips #tbt”

  1. Profilbild för Emma

    Jag kan tipsa om ”Storytelpodden” för er som har denna ljudbokstjänst, den är verkligen bra!

    1. Bra tips! Den ska jag kolla upp. 🙂 Synd bara att podden inte finns tillgänglig i andra podcast-appar, för det hade jag uppskattat.

  2. Åh, alltså det här med poddar! Jag tänker ibland att jag ska börja lyssna men jag är så upptagen av alla ljudböcker jag vill lyssna på!

    1. Förstår dig! Jag tycker själv att det är svårt att hinna med både ljudböcker och podcasts. Och jag gillar verkligen båda!

Kommentera & diskutera gärna!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.