Fler bokpoddar

Det var inte jättelänge sedan som jag tipsade om bokpoddar som jag gillar. Dock blev den listan i princip omedelbart lite inaktuell, för jag missade ju faktiskt några poddar som jag brukar lyssna på. Så här kommer tre bonustips!

Augustpodden har återuppstått! Hittills har jag lyssnat på försnack inför presentationen av årets nominerade, men det poppar upp nya avsnitt lite nu och då nu inför prisutdelningen som är i slutet av november. Jag är ju ytterst förtjust i Augustpriset och ser med spänning fram emot prisutdelningen (som jag tänker följa via webbsändning). Jag hejar på Therese Bohman!

Är man förtjust i Therese Bohmans böcker så är hon intervjuad på rätt många ställen, såklart, men bland annat så dyker hon upp i ett gammalt avsnitt av podden Text+1. Jag avprenumererade den här podcasten för ett tag sedan eftersom att jag trodde att den var nedlagd, men det var dumt gjort! För det har fyllts på med ett gäng nya avsnitt nu i höst. I Text+1 samtalar Mats Almegård med författare om skrivande (och något bonusämne, d.v.s. ”+1”). Det är en jättehärlig podd att lyssna på faktiskt. Den är lugn och seriös och författarna får prata till punkt.

Slutligen har jag precis börjat lyssna på ny bokpodd, Bokpodden machete, där Sanna & Sanna, pratar ”vitt och brett om allt och inget i böckernas värld” – allt från varför man ska plugga litteraturhistoria till tips på dystopier.

Ja, och just det, Ordfront förlag har en podcast med författarintervjuer. Ordfronten heter den. Och den kan också vara kul att lyssna på, särskilt om man har läst någon av deras aktuella böcker.


Kommentarer

Kommentera & diskutera gärna!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.