Ännu mera vego av Sara Ask och Lisa Bjärbo

Böcker jag önskar mig i jul

Jag lånar en hel del av mina böcker på bibliotek eller konsumerar dem i digitalt format, så jag är kanske inte den boksamlare som man skulle kunna tro. Jag brukar faktiskt inte önska mig böcker i julklapp (även om jag alltid blir sjukt glad när jag får en bok i och för sig! 🙂 ). Den enda bok som jag faktiskt har önskat mig i år är uppföljaren till kokboken Mera vego som jag köpte på bokrean tidigare i år. Jag har lagat det mesta ur den och uppskattar verkligen att rätterna är lättlagade, goda och inte kräver så supermånga ingredienser. Den känns verkligen som en kokbok för mig! Jag tycker om att laga mat, men lagar mest vardagsmat som passar i matlådan dagen därpå och Mero vego innehåller många sådana recept. Så Ännu mera vego skulle sitta fint!

Ännu mera vego av Sara Ask och Lisa Bjärbo
Ännu mera vego av Sara Ask och Lisa Bjärbo

Något alla gott kan önska sig i jul är dock läsupplevelser, om det så är julklappsläsning eller bibliotekslån eller vad det kan vara. Här är mina läsönskningar!

I jul ska jag passa på att läsa Tio över ett av Augustprisvinnaren Ann-Helén Laestadius. Den utspelar sig i Kiruna och handlar om vad som händer i en ung tjej medan staden är på väg att flyttas och hennes barndomshem rivas. Jag har redan instagrammat om att jag planerar att läsa den, men sedan kom det en bokcirkelbok emellan! I jul borde det bli dags! Jag tror att det kommer att passa perfekt att läsa en välskriven och tankeväckande ungdomsbok i jul.

Tio över ett av Ann-Helén Laestadius
Tio över ett av Ann-Helén Laestadius

I jul tänker jag också lyssna på Fredrik Backmans senaste: Björnstad. Det är enligt hans egen utsago hans mest allvarliga bok hittills, men jag tycker i och för sig inte att hans tidigare böcker, t.ex. En man som heter Ove, har varit enbart skojiga… Så vad blir det här för gråtfest? 😉 Björnstad har hur som helst fått fin kritik och trots att den till stor del lär kretsa kring hockey, vilket jag är svårt ointresserad av, så tror jag att jag kommer att uppskatta den! 🙂

Björnstad av Fredrik Backman
Björnstad av Fredrik Backman

En pappersbok ska jag nog också hinna med. Mina föräldrar har skämt bort mig med Bob Dylans memoarer! Det är en fin och lagom tjock volym som jag ser fram emot att läsa. Kanske kommer den att öppna mina ögon för hans musik, som jag ärligt talat inte har utforskat så mycket än..!

Memoarer av Bob Dylan
Memoarer av Bob Dylan

Vad läser du i jul?