Böcker jag dömer efter framsidan: Chicklit

I min lilla serie om böcker jag dömer efter framsidan så har turen kommit til böcker som riktar sig till en 30-någontingtjej: chicklit, feelgood, kärleksromaner…

Alltså, jag är 30 år och jag är lite av en allätare när det kommer till böcker, men jag avskyr att bli skriven på näsan. Jag gillar pigga och glada färger (helst rosa, ärligt talat) så man kan ju tänka sig att de här typiska chick lit-romanerna och feel good-böckerna, som så ofta pryds med omslag i just dessa färger, borde älskas av mig. Men nej. Bara för att jag är en tjej som älskar att cykla omkring, klä mig i gulliga klänningar (ibland i alla fall), dansa, gulla med en hund, dricka ett glas bubbel etc. etc. så vill jag inte framstå som så enkel att jag läser böcker som marknadsförs med just sådana här grejer på framsidan. Nä. Det känns för enkelt, för billigt, för ytligt. Sorry.

Ja, det är ju i och för sig troligt att jag läser en del av de här böckerna ändå. Men visst har de ganska tråkiga och förutsägbara framsidor ändå?!

Från och med du av Mhairi McFarlane

Vaknätter och verklighetskaos i Vasastan av Anna Winberg

Sanning och skvaller av Curtis Sittenfeld

Livet vi drömde om av Anna Gavalda

Stora små lögner av Liane Moriarty

Hundra omistliga ting av Lucy Dillon


Kommentarer

4 svar till ”Böcker jag dömer efter framsidan: Chicklit”

 1. Profilbild för Felicia
  Felicia

  Jag gillar omslaget till Stora små lögner faktiskt, tycker det är fint! Men annars håller jag med, det känns så kliché med alla klackar, hundar, vinglas osv.

  1. Jag tycker att flera av omslagen är riktigt fina. Jag blir ofta lockade av ungefär den här typen av framsidor. Jag är ju precis rätt målgrupp, så.. 😉 Jag tycker bara att de är lite enkelspåriga.. 😮

   Stora små lögner tyckte jag förresten var riktigt, riktigt bra. Den borde läsas av långt fler än kvinnor i 30-årsåldern. 🙂

 2. helt ok omslag för mej

  1. Ja, jag tycker inte att de är fula. Jag tycker bara att de är enkelspåriga och väldigt tydligt riktade till kvinnor.. 🙂

Kommentera & diskutera gärna!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.