Back to school och det oändliga informationsflödet

Nu är påsklovet över (för barnen i Umeå i alla fall). Jag funderar på om det också innebär att mitt besökarantal kommer att dubbleras, som det brukar efter loven. Jag har länge förstått att de som besöker min blogg varken är typiska bloggläsare, journalister eller bokförståsigpåare. Den allra största delen är skolungdomar som söker information om de böcker, som de tvingas läsa i skolan, med några av de här titlarna i toppen:

Jag gillar mina besökare, oavsett varför de klickar sig hit och egentligen är det väl rätt naturligt att man hamnar här genom Google. En gång i tiden låg utmaningen i att hitta information, men nu handlar utmaningen om att gallra i den information som finns och det har därför blivit så naturligt och självklart att söka när man undrar. Jag söker själv på böcker, för att få inspiration och för att hitta stavningen till namnen i de böcker som jag lyssnar på som ljudböcker.

Mor gifter sig är den absolut mest populära titeln som folk söker på för att ta sig hit. Den sidan besöks av hundratals personer varje månad (ganska blygsamma siffror, men i procent utgör det ca 3 %). Och glad är jag för det. Om det inte vore för Mor gifter sig så skulle jag fasen inte få några recensionsexemplar eller ligga på första/andra sidan på Bloggtoppens litteraturtopplista. Det kan man ju konstatera.

Så vilken tur att jag relativt nyligt faktiskt gick i skolan och tvingades läsa alla de här titlarna! Jajamen!

Nåväl. Lovet är slut och så är min semester. Nu är det back to work för min del och läsningen kommer det nog att bli lite mindre tid till.


Kommentarer

Kommentera & diskutera gärna!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


Upptäck mer från Bokblomma

Prenumerera för att få de senaste inläggen skickade till din e-post.