Böcker i september

Fler böcker i september

Jag tyckte att det blev lite väl mastigt och lite väl många septemberböcker i mitt inlägg här om veckan. Det kommer ut fantastiskt många böcker i september, så här kommer ett till inlägg. 🙂 Om inte annat kan jag behöva sådana här inlägg att gå tillbaka till senare för att komma ihåg vilka böcker det var jag var så sugen på att läsa egentligen. 😉

Nio främlingar av Liane Moriarty
Nio främlingar av Liane Moriarty
 • Klassiska barnvisor av Alice Tegnér, urval och arrangemang av Martin Östergren.Vid det här laget har det hunnit komma en uppsjö av böcker med uppspelningsfunktion. Den här känns ändå som en av de mest nödvändiga i genren. Finns det någon kompositör som skrivit fler odödliga barnvisor än Tegnér?
 • Klickad av Karin Bojs. Bojs är vetenskapsjournalisten som också har skrivit flera populära böcker om DNA-släktforskning och människans ursprung. Nu debuterar hon som deckarförfattare. Jag tror vi kan vänta en hel del inslag från Bojs favoritämnen: forskning, gener, anlag, DNA… Spännande, tycker jag!
 • Kodnamn flamingo av Kate Atkinson. Atkinson har skrivit flera verkligt originella berättelser, som Liv efter liv, där huvudpersonen lever om sitt liv, om och om igen. Jag är mycket nyfiken på vad hennes senaste roman kommer att bjuda på. Förlaget utlovar en spionroman som förnyar genren.
 • Mitt storslagna liv av Jenny Jägerfeld är en ungdomsroman som jag känner mig sugen på att läsa. Förra året läste jag Här ligger jag och blöder och jag tyckte att den var fantastisk! Den nya romanen handlar om en ung kille som precis har flyttat med sin familj och som nu ser chansen att bli en ny människa.
 • Nio främlingar av Liane Moriarty. Efter en hel radda smarta feelgood-berättelser (ni har väl inte missat Stora små lögner/Big little lies, som också har blivit en populär TV-serie?) är Moriarty aktuell med en ny roman på svenska.
 • Pricken av Margret Rey och H.A. Rey har du eventuellt redan läst. Bilderboken om den prickiga kaninen, du vet?! Har du ett barn i närheten kommer nu en chans att också köpa den i nyutgåva. Fint! Berättelsen om en kanin som inte ser ut som ”alla andra” känns fortfarande relevant.
 • Strindbergs lilla röda av Alexandra Borg och Nina Ulmaja är något så nördigt som en bok om böcker: en resa genom bokens, typografins och läsningens historia. Borg är doktor i litteraturvetenskap och Ulmaja är personen som står för formgivningen av i stort sett alla böcker när du någon gång tänkt ”oj, vilken fin bok”. Eller kanske inte i stort sett alla, men otroligt många!
 • Trollet är inte hemma av Lars Lerin. En av världens bästa akvarellmålare och härligaste TV-personligheter debuterar som barnboksförfattare i september! Sonen Rafael och katterna Mimi och Silling lär ta plats i boken.
Trollet är inte hemma av Lars Lerin
Trollet är inte hemma av Lars Lerin

Är det någon höstbok du ser fram emot lite extra?


Kommentarer

2 svar till ”Fler böcker i september”

 1. Profilbild för Lisa

  Lars Lerins barnbok vill jag gärna läsa. Kommer nog att köpa den.

  1. Kul! Då får jag bläddra i den hos dig sedan! 😀 Hoppas Nellie gillar den när hon blir lite större. 🙂

Kommentera & diskutera gärna!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.