Katten Bosse

September och nya kapitel

Sedan jag fick barn (i slutet av maj) har dagarna och årstiderna blivit lite blurriga. Det har såklart varit en omställning och jag är inte direkt ute och flänger och rör på mig som tidigare. När man mest är hemmavid och har fullt fokus på sin nya lilla familjemedlem hinner årstider uppenbarligen passera förbi. Jag har knappt fattat att det har varit sommar.

Jag hoppas att hösten innebär starten på en ny vardag. Jag hoppas på att hitta aktiviteter att hänga upp vardagen på som föräldraledig och jag hoppas att det rullar på bra här hemma. Jag tycker faktiskt att det funkar ganska bra allting, om man får säga så. Mycket kan säkert ändras på nolltid, men sedan länge har vår dotter exempelvis valt att sova mellan 23 och 09 (med ett antal matpauser såklart) och jag hoppas att det fortsätter så även i höst. Den där sömnen som alla varnat en för är inget problem för stunden. Jag är utvilad.

Och det är ju bra! För september blir också en ganska jobbig månad, på så sätt att vi ska förbereda för att flytta i mitten av oktober. Jag tycker att flyttar är bland det jobbigaste som finns. Jag blir mentalt slut av att ha det rörigt omkring mig, så som det ju blir när man lever i flyttkartonger. Det är heller inte odelat kul att flytta. Jag älskar lägenheten där vi bor, men var sak har sin tid och nu kommer ett kapitel där det passar bättre att bo i hus. Jag ser i alla fall fram emot att få en liten trädgård att påta i och det kommer att bli kul att inreda. Jag har plockat upp Handbok i inredning och styling igen – en perfekt bok just nu! Jag har också lånat en hel hög med andra böcker relaterade till hem och inredning. Det kommer säkerligen en del blogginlägg om dem framöver.

Men allt i september kommer absolut inte att handla om att flytta. Viktigaste är att ta tillvara på tiden med vår lilla flicka – tiden går så fort. Sedan är det den där vardagen också. Och böcker vill jag såklart läsa! Exakt vad jag ska läsa har jag inte riktigt bestämt ännu, men kanske påbörjar jag Ett bröllop att minnas av Katie Fforde, som Piratförlaget skickade till mig för ett tag sedan. Annars är det som sagt den där högen med inredningsböcker som lockar.

Ett bröllop att minnas av Katie Fforde

Vill du ha tips på böcker som kommer ut nu i september så har jag många boktips, faktiskt så många att de kommer i ett eget inlägg.

Vad läser du i september?


Kommentarer

4 svar till ”September och nya kapitel”

 1. En utvilad småbarnsförälder, ja, något för du uppenbarligen väldigt rätt!
  Ja, jag har knappt ännu återhämtat mig från flytten till Umeå 2002!?
  Jag läser ganska lite i september hoppas jag, efter att ha (läst och) lyssnat på Löpa varg, Trion, Svar till D, Två pistoler och Barndomsbrunnen i rask takt innan mitt ljudbokstjänstabonnemang löpte ut.
  Fast jag ska i a f ställa mig i kö på Tove Folkessons nya, efter läsning av dina septembertips!

  1. Jadu. Jag kanske inte skulle ha skrivit så mycket, för nu är jag inne på tredje natten när Rut har vaknat 5+ gånger. Känner mig lite som ett vrak!

   Att flytta är verkligen extremt ansträngande! Och då har jag ändå inte flyttat många mil, som du väl gjorde(?). Blir trött bara av att tänka på att byta stad och känna sig tvingad att rensa mycket bland sina grejer för att få allt att rymmas i ett flyttlass. 😮

   Vad tyckte du om Löpa varg? Är så sugen på att läsa den!

   1. Hoppas sovandet blivit bättre!
    Jo, vi flyttade från Gävle till Umeå då 2002.
    Lite besviken på Löpa varg, fast huvudpersonen är man och lika gammal som jag.
    Jag tycker hon behandlade liknande ämnen lysande i Händelser vid vatten och Löpa varg är en kort och lite blek kopia, men kanske lyssnade jag för okoncentrerat.

    1. Jodå, det är något bättre, men hon sover inte alls så långa stunder som förr. Antar att barn ändrar sig ofta..

     Det är långt att packa ihop sig och flytta från Gävle. Vilken pärs! När jag gjorde en liknande flytt i samband med studier hade jag just inga grejer. Hade det varit idag hade det varit en annan femma…

     Tråkigt att Löpa varg var lite av en besvikelse. Jag ska ge den en chans och läsa med sansade förväntningar..

Kommentera & diskutera gärna!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.