Vänta barn

Vänta barn: En bok om graviditet, förlossning och första tiden med barnet

Vänta barn är en lättläst bok om graviditet och förlossning. Trots att den inte är så lång rymmer den det mesta. En klassiker som brukar delas ut på MVC. Betyg: 4 av 5.

Vänta barn är en klassisk vänta barn-bok som utkommit i olika utgåvor sedan 80-talet. Vi fick vårt exemplar från barnmorskan på vårt inskrivningssamtal, men jag har också sett att den finns i nätbokhandeln. Eftersom jag har ett litet projekt att plöja böcker om barn och graviditet så kan det väl passa att också skriva några rader om Vänta barn!

Vänta barn är en riktigt bra bok: lättläst och komprimerad, men ändå förvånansvärt omfattande. Största delen handlar om graviditeten: vad om händer i kroppen, vad som händer hos mödravården, graviditetsbesvär och livsstil. Det finns också kapitel om förlossningen, amning och eftervård. Allt är varvat med berättelser från föräldrar, något som känns väldigt välkommet eftersom graviditet, förlossning och föräldraskap faktiskt kan se väldigt olika ut, vilket är bra att påminna sig om.

Kort och gott är det en riktigt bra bok för den/de som väntar sitt första barn och kanske känner sig lite lost, så som man lätt gör, ärligt talat. Att vänta barn kan vara helt omtumlande och även om man har många runt omkring som gärna pratar om sin vänta barn-tid, så finns det ändå aspekter som folk inte gärna pratar om. Det kändes skönt att tidigt ha en bok att läsa i, faktiskt. Man kan ju alltid kolla på 1177, men ibland är det skönt att ha en bok. Det här känns som en seriös och saklig bok som går att lita på.

Författare till nuvarande upplaga: Hanne Fjellvang, Linn Richter samt Eva Berggren Broström, föreningen SHEDO, Sara Hultman.
Faktagranskning: Lotta Herling.
Redaktör: Linnéa Isheden.
Illustratör: Maria Källström.
Foto: Karin Alfredsson.
Utgivningsår: 2019 (trettonde upplagan, Gothia fortbildning).
ISBN: 978-91-7741-114-7.


Kommentarer

4 svar till ”Vänta barn: En bok om graviditet, förlossning och första tiden med barnet”

  1. (maken och jag gick på kurs på Röda Korset och bytte blöjor på dockor 🙂
    Men vi lärde att man behöver inte bli hysterisk och babyn får lite röda prickar…

    1. Kurs är säkert bra! Det känns lite deppigt att vi inte kan gå på någon sådan nu under corona.. Men, men. Man får göra det bästa av situationen. 🙂

  2. alltid bra att vara förberedd

    1. Ja, helt förberedd kan man väl aldrig bli, men känns bra att ha lite koll i alla fall. 🙂

Kommentera & diskutera gärna!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.