Allt jag inte vet om djur av Jenny Diski

Jag ger upp: Allt jag inte vet om djur av Jenny Diski

Allt jag inte vet om djur är en kritikerrosad essä av Jenny Diski. Jag älskar djur och eftersom boken fick så fina recensioner när det begav sig (den kom på svenska 2012) hade jag såklart höga förväntningar. Men nej. Den är säkert kanonbra och tänkvärd och intressant på alla möjliga sätt, men för stunden är det en alldeles för krävande och seg läsning för min del. Det kanske spelar in att jag är mosig i huvudet av att ha en 4 månaders dotter att fokusera på. Nu ger jag upp! Men säkert är den en riktigt fin läsning för andra som vill ta del av Diskis tankar kring det att vara djur (och människa).

Allt jag inte vet om djur

Allt jag inte vet om djur av Jenny Diski

Brittisk titel: What I don’t know about animals.
Översättare: Cecilia Franklin.
Förlag: Alfabeta (2012).
ISBN: 9789150114218, 9789150118551.

Jenny Diski

Jenny Diski (1947–2016) var en brittisk författare, bland annat känd för reseskildringen Främling på tåg: hur jag med vissa avbrott, dagdrömde och rökte mig runt Amerika.