Noveller 2021

Årets novellkalender: 2021

Jag älskar noveller och jag älskar julkalendrar. Vissa år har jag haft färdiga novellkalendrar, andra år inte. Förra året satte jag ihop en helt egen kalender med noveller jag hade hemma. Jag tänkte göra samma sak i år igen! Mest för min egen skull kommer här hela listan på de noveller jag planerar att läsa i december (när jag satte ihop den här listan insåg jag för övrigt hur bra det var att jag gjorde ett sådant här inlägg förra året – annars hade jag inte kommit ihåg vad jag redan har läst ;)).

 1. Apan ur Gotiska berättelser av Karen Blixen
 2. Familjeliv ur Kyrkogårdsdamen och andra noveller av Guy de Maupassant
 3. Den lilla flickan ur Noveller av Katherine Mansfield
 4. Bengångarna av Johan Theorin
 5. Getternas sång ur Irakisk Kristus av Hassan Blasim
 6. Söndagen ute vid Gamla Kallax I.A.P. ur Skyddsrummet Luxgatan av Jerker Virdborg
 7. Gropen ur Irakisk Kristus av Hassan Blasim
 8. Vägarna kring Pisa ur Gotiska berättelser av Karen Blixen
 9. Kärret ur Skyddsrummet Luxgatan av Jerker Virdborg
 10. Tidningsbud ur Svartvita bilder & andra noveller av Bodil Malmsten
 11. Gäddan ur Bli som folk av Stina Stoor
 12. Det som sker med en ur Nordisk fauna av Andrea Lundgren
 13. Taxa in flight SK 202 ur Skyddsrummet Luxgatan av Jerker Virdborg
 14. Flickvännen ur Nordisk fauna av Andrea Lundgren
 15. Ett fönster på femte våningen ur Irakisk Kristus av Hassan Blasim
 16. Ringqvist och Kalmér ur Skyddsrummet Luxgatan av Jerker Virdborg
 17. Kärlek ända in i döden av Unni Drougge
 18. Doggy Monday av Maria Sveland
 19. Kvinnan i handelsboden ur Noveller av Katherine Mansfield
 20. Arielles första kärlek av Monika Fagerholm
 21. Irakisk Kristus ur Irakisk Kristus av Hassan Blasim
 22. Korsord ur Irakisk Kristus av Hassan Blasim
 23. En bondpigas historia ur Kyrkogårdsdamen och andra noveller av Guy de Maupassant
 24. Lära sig av Cilla Naumann

Får se om jag hinner läsa alla. 😉

Är du också sugen på novellkalender så kan jag förresten tipsa om att Novellix har en riktigt lyxig sådan i år igen. Den är slutsåld, men finns kanske hos någon återförsäljare någontans. Har du missat Bonniers stora adventskalender kan jag tipsa om att den också finns att köpa. Jag har haft båda tidigare år och tycker att de är kanontrevliga. Fast nu sätter jag alltså ihop en egen istället. Det kan man ju lätt göra med det man har hemma eller med biblioteksböcker. Det viktigaste med en novellkalender är ju att man unnar sig läsning och ger sig själv den lästiden, inte att man köper nya böcker.


Kommentarer

2 svar till ”Årets novellkalender: 2021”

 1. köpt vissa år, ibland hittat i hyllorna ?

  1. Samma här. Båda kan ha sin charm.. 🙂

Kommentera & diskutera gärna!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.