Ordmoln 2021

Min läsning i siffror: 2021

Dags att summera årets läsning! Här kommer årets läsning i siffror!

I år har jag läst 60 böcker. Inte illa! De senaste månaderna har jag haft ett väldigt lågt lästempo. Det är lite svårt att hinna med att läsa när man också har en bebis. I somras hade jag också en bebis, en bebis som ville äta hela, hela, hela tiden (nästan). Då hann jag i och för sig plöja romaner, minsann! Det syns en topp i juni, men under sommaren döljer sig dessutom en av årets tegelstenar: Ett litet liv på över 700 sidor.

Antalet utlästa böcker 2021

Årets längsta bok är annars Jakobsböckerna (1000+ sidor). Den påbörjades dock för länge, länge sedan. Annars föredrar jag kortare romaner.

Sidantal, 2021

Jag har mest läst mina egna böcker och låneböcker i år. Största delen av året har jag inte haft någon ljudboksapp och jag saknar det inte heller. I år har jag inte lyssnat på speciellt många ljudböcker. Jag tycker inte att jag har tid nu när jag har ett barn att lyssna på.

Ägda, lånade och strömmade böcker 2021

När det kommer till ursprungsländer är fördelningen närapå 50/50 mellan Sverige och övriga världen.

Ursprungsländer 2021

Kollar man lite mer detaljerat vilka länder som gömmer sig bakom ”resten av världen”, så hittar vi en hel del från de närmsta grannländerna (i alla fall Norge och Danmark) och USA.

Ursprungsländer, andra än Sverige, 2021

Det mesta jag har läst i år har kommit ut under 10-talet. Men faktiskt har jag läst 14 böcker från årets utgivning också.

Utgivningsår

Slutligen, har jag läst något bra då? Japp. Inte en enda usel bok i år! Mina favoriter för året kommer i ett separat inlägg.

Betygsfördelning 2021

Kommentarer

4 svar till ”Min läsning i siffror: 2021”

  1. kul med så många länder

    1. Ja, det blev många i år! Alltid kul att läsa blandade titlar. 🙂

  2. Väl läst, med bäbis dessutom! Ser fram emot inlägget med dina årsfavoriter.

    1. Tack! Jag är själv lite förvånad över att jag har kunnat läsa.. 😮 Men det är såklart mycket annat som inte har hunnits med – det mesta som kräver att man tar sig ut t.ex. 😉

Kommentera & diskutera gärna!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.