Luciababystund

Mitt 2021: en summering

Jag fortsätter att sammanfatta 2021! Det här har verkligen varit ett speciellt år med många förändringar för min del. När jag tittar mig omkring bland nära och kära så kan jag se att det inte bara är jag som har tagit nya vägar i livet. Kanske är det pandemin som har manat till eftertanke och förändring? Folk omkring mig har brutit upp från långa förhållanden, flyttat och gjort annat omvälvande. Flera har gjort verkligt modiga beslut för att följa sina hjärtan. Det beundrar jag!

Den största nyheten för min del är såklart Rut, vår dotter som föddes i maj. Vi hade tänkt se Eurovision i vanlig ordning, men det blev inte så, för mitt under finalen blev det läge att gå till förlossningen. Ja, vi gick. Jag bodde på andra sidan gatan vid den tiden. En annan förändring är att vi inte bor på anda sidan gatan från förlossningen längre. Jag kan sakna vår fina lägenhet, men den hade helt enkelt för få rum för att den skulle funka i längden och när det kom ut ett trevligt radhus som vi hade råd med slog vi till. Nu är vi alltså (rad)husägare. En tredje förändring är att vi också är bilägare. Jag har aldrig gillat att köra bil och har heller inte sett behovet. Mitt hjärta bankar för hållbar utveckling och då har det varit kollektivtrafik och cykel som gäller. Med ett barn i bilden (och en pågående pandemi) kändes det dock för begränsande att vara beroende av buss och tåg. Det blev alltså ett bilköp. Och jag, som inte kört sedan jag tog körkort för 15 år sedan (!) fick börja ”övningsköra” på nytt. Jag tog faktiskt en körlektion. Det gick bra!

Med barn, (rad)hus och bil är det som ni förstår bara en vovve som saknas och som måste införskaffas 2022. Nä, skojar bara! Vi är tyvärr allergiska, både jag och sambon.

Året har annars präglats ganska mycket av pandemin, såklart. Samtidigt har en hel del försiktigt återgått till det normala. Det har blivit några besök på museum, vi har kunnat ha några brädspelskvällar och i år har jag till och med varit på julfest. Det har blivit några besök i Öregrund, även om sommaren tyvärr inte bjöd på några dopp i havet den här bebis-sommaren. Några saker har varit nya för året: besök på Öppna förskolan (där vi varit stammisar..), babystunder på biblioteket och barnvagnspromenader. Några saker har varit som vanligt: dans exempelvis. Annat har hamnat på hyllan för stunden: löpning. Hoppas jag kan springa mer 2022.

Här är tolv bilder, en för varje månad, som jag tycker symboliserar det här året ganska bra!


Kommentarer

2 svar till ”Mitt 2021: en summering”

  1. Vilken söt tomte, händelserikt år för er, ha en fin jul!

    1. Tack! Hoppas du också har haft en fin julhelg. Gott nytt år!

Kommentera & diskutera gärna!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.