Vandrar mot oktober

Oktober: välkommen, tråkig vardag

Så är det oktober, årets kanske (näst) tristaste månad? Det är mörkt, kallt. Julen känns avlägsen samtidigt som arbetsåret känns närapå slut: jag tittar i kalendern och funderar över vad som kommer att hinnas med och vad som inte kommer att bli av. Vårt barn har börjat förskola, vilket på många sätt har gått långt över förväntan, samtidigt som det såklart är en stor omställning för oss alla. Förskola innebär oavsett att det blir ofrånkomlig VAB. Oklart vad som hinns med på jobbet, som sagt.

I september har jag rest omkring en del, både i tjänsten och privat. Superhärligt att komma iväg! Med barn med i bilden blir det dock lite knepigare än vanligt. Är barnet kvar hemma blir det saknad och dåligt samvete. Är hon med blir det rörigare än på hemmaplan (och ni kan ju tänka er att det inte är helt stillsamt att ha en snart 1,5-åring hemma!).

Som kontrast har jag just ingenting inplanerat i oktober, förutom en kortare tjänsteresa med övernattning, i och för sig. Ändå känns det faktiskt ganska skönt! Efter inskolning, resor och annat känns det skönt att få landa i en vardag med jobb, hämta/lämna på förskola och lagom dos fritidsaktiviteter. Jag har min dans. Jag hoppas på att få till en hel del löpning nu när vädret faktiskt har potential att vara perfekt för löpning (tycker jag!). Och så kan man ju såklart vara inne och läsa om det uppstår sällsynta tillfällen av läsro! Jag både tror och hoppas att inte mindre än tre reserverade biblioteksböcker kommer att finnas till upphämtning i oktober: Andromeda av Therese Bohman, De e kroniskt av Caroline Ringskog Ferrada-Noli och Liv Strömquists astrologi. Inte så dumt!

Vad har du för (läs)planer för oktober?


Kommentarer

2 svar till ”Oktober: välkommen, tråkig vardag”

  1. Åh, tack! Oktober kanske har sin charm ändå.. Hur kommer det sig att just den är din favorit?

  2. Vilken härlig bild, min favoritmånad ?

Kommentera & diskutera gärna!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.