Romanen om Olof av Eyvind Johnson

Romanen om Olof: Här har du ditt liv! av Eyvind Johnson

Här har du ditt liv! är den andra delen i Eyvind Johnsons självbiografiska romansvit. Han har nu börjat jobba på sågverk, men inom honom finns en längtan till något helt annat.

Betyg: 3 av 5.

Här har du ditt liv! är den andra delen i Eyvind Johnsons självbiografiska svit Romanen om Olof. I den första delen tog Olof arbete som timmerflottare, ett riskfyllt och hårt arbete. Nu har det gått något år och tillvaron består fortfarande av hårt slit, men numera på ett sågverk. Inom honom finns dock en stark längtan och övertygelse om han är ämnad för något annat. Han läser och studerar.

Här har du ditt liv! är, precis som den första delen i sviten, ett intressant stycke historia, en skildring av en tid som faktiskt inte är så avlägsen, men som ändå känns väldigt främmande. Även den här gången har jag lyssnat på boken som radioföljetong, i uppläsning av Lennart Jähkel, som verkligen lyfter berättelsen. Ta gärna chansen att ta del av denna klassiker i den versionen!

Här har du ditt liv!

Övriga delar i sviten Romanen om Olof: Nu var det 1914, Se dig inte om!, Slutspel i ungdomen.
Förlag: Albert Bonniers förlag (2000).
ISBN: 9789100572273.

Eyvind Johnson

Eyvind Johnson (1900–1976) var en svensk, Nobelprisbelönad författare, känd för sina arbetarromaner. Han var också ledamot av Svenska Akademien.

Kommentarer

Lämna gärna en kommentar! 🙂

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Du kanske även är intresserad av...

%d bloggare gillar detta: