Blicka framåt, mot 2011

Snart är det nytt år. Såhär års kan det vara passande att kolla tillbaka på läsåret och summera vad man har läst. För mig, som är så nördig att jag jobbar med statistik, är det såklart kul att grotta ned sig i lässtatistik. Hehe. Men det kommer i ett annat inlägg i sådant fall.

Nu vill jag hellre blicka framåt, mot vad jag vill läsa 2011!

Jag köper inte böcker och får sällan recensionsexemplar, så för egen del handlar det inte om att kolla igenom utgivningskataloger och bestämma vilka kommande böcker jag vill läsa. Nä, jag vill nog snarare beta av den läslista jag har med allt från klassiker till nyare böcker.

Vad jag vill läsa i år:
1) Min hög med biblioteksböcker, varav vissa har stått i min bokhylla sedan december 2009! Gaah. I den ryms bland annat Det mest förbjudna av Kerstin Thorvall. Jag älskade När man skjuter arbetare, så jag har förhoppning om att Det mest förbjudna också är läsvärd. Är den det? Där finns också flera böcker av Haruki Murakami, som jag är väldigt nyfiken på att läsa mer av efter Norwegian wood, som jag tyckte så mycket om. Ja. Sedan finns naturligtvis typ 10 titlar till…

2) Mer franska böcker! Jag har försökt hålla igång gymnasiefranskan genom att läsa diverse universitetskurser, men sedan jag kom ut i arbetslivet för typ ett år sedan har jag inte tagit några kurser och då har franskan liksom tappats bort. Ändå har jag flera franska böcker på lager hemma, bland annat Les gens du Balto, av Faïza Guène, som jag garanterat kommer att uppskatta.

3) Andra böcker som redan ligger i min ”att läsa”-hög hemma. Däribland Joyce Carol Oates senaste, Lilla himlafågel, som jag fick i julklapp och Att rosta bröd, av Roger Rosenblatt, som jag har fått som recensionsexemplar. Den ska tydligen vara lite i samma stil som Tisdagarna med Morrie, vilket låter lovande!

4) Diverse böcker som jag borde ha läst, men inte har läst: Lasermannen av Tomas Gellert, Vindens skugga av Carlos Ruiz Zafón, Mrs Dalloway av Virginia Woolf, En halv gul sol av Chimamanda Ngozi Adichie och Igelkottens elegans av Muriel Barbery t.ex.

Jag lär i och för sig aldrig hinna läsa allt. Hehe. Men det är något att sikta mot… 🙂

Gott nytt läsår! Vilka böcker ser du fram emot att läsa?

(nyårsbilden är från Zsuzsanna Kilian/stock.xchng)


Kommentarer

3 svar till ”Blicka framåt, mot 2011”

  1. […] (jösses hur fort tiden går!) och jag tänkte summera hur läsåret har varit såhär långt. Jag hade några planer för året som jag skrev ned i december -10. Hur har det gått? Jag punktade upp några böcker som jag ville läsa under året. Här är […]

  2. Vad skönt att höra att det inte bara är jag som lånar på mig böcker som sen får stå länge i bokhyllan. Men det finns ju så mycket man vill läsa PÅ EN GÅNG =)

  3. Inspirerande lista! Jag har massor med böcker hemma och på sätt och vis står väl alla de på min att-läsa-lista…och ändå köper jag mer! Ofta second-hand och/eller pocket.

Kommentera & diskutera gärna!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.