En passande bokcirkelbok

Det var ganska länge sedan vi hade bokcirkelträff på jobbet. Den här gången hann jag inte bara läsa ut de tre böckerna, utan också glömma vilken känsla jag hade när jag läste ut dem. Det är ett dåligt betyg, va? Fast faktum är att jag tyckte att åtminstone Den hemliga historien var väldigt bra! Vad som var lite extra skojigt förra gången var att just mina boktips gick hem, för två av tre valda böcker var faktiskt mina förslag. Den här gången gick det ”sämre”, för den enda jag lyckades övertyga de andra om att läsa var Igelkottens elegans.

Passande bok ändå! Direkt efter jobbet kunde jag nämligen cykla till postutlämningen och hämta hem de här tre:

Jag beställde ett gäng pocket eftersom jag fick rabatt (50 kr i ”välkommen tillbaka”-rabatt; jag hade tydligen inte beställt på länge…) och Igelkottens elegans var en av titlarna. Vi bestämde oss också för att läsa Huset vid moskén av Kader Aboldah (jag har absolut ingen aning om vad det är för bok! Spännande!) och de andra ska också läsa Påven Johanna, som jag redan har läst. Det ska bli jättekul att läsa Huset vid moskén, faktiskt. Den största behållningen med bokcirklar tycker jag inte är att diskutera en bok man har läst (oftast är man ju hur som helst inte överens..!) utan att få så många boktips och inspireras till att läsa sådant man inte skulle ha läst annars.

Är du med i någon bokcirkel?


Kommentarer

Kommentera & diskutera gärna!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.