Hoppa hage

Det är inte ofta jag struntar i att läsa ut en bok som jag har påbörjat, för jag känner att det inte är helt rättvist att helt döma en bok förrän den är utläst och man kan se helheten, men Julio Cortázars Hoppa hage får åka tillbaka till biblioteket utan att jag har läst den. Jag försökte i ca 50 sidor att komma in i den, men tyckte bara att de den var tröttsam och oengagerande. Den gav ingenting över huvud taget och jag kände inte att jag fick någon bild av de klichéartade bohemerna som den handlar om. Det var också svårt att få flyt i läsningen när en del kapitel i princip var skrivna i ett och samma stycke. Nix. 600+ sidor var den inte värd för mig.

Jag är på god väl att lösa ut Lagerlöfs Jerusalem istället och den är inte dålig kan jag säga! Jag är positivt överraskad!


Kommentarer

3 svar till ”Hoppa hage”

  1. […] jag minns finns det bara två böcker jag har påbörjat och inte läst ut. Den ena är Hoppa hage, som jag la åt sidan alldeles nyligt och den andra är en liten roman som jag varken minns titel eller författare till. Jag lånade den […]

  2. Fia: Jag känner samma sak. Jag har inte tid för dåliga böcker! Åtminstone inte om de är riktiga tegelstenar!

  3. Kan hålla med om att man inte borde dömma ut en bok utan att ha läst ut den, men jag har inget tålamod med böcker som jag inte fastnar för. Sämre har det blivit på senare år också. Men det finns ju en oändlig värld av bra böcker som väntar, så varför ödsla tid på en som inte ger något!

Kommentera & diskutera gärna!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.