Tematrio: Outläst

Den här veckan har Tematrio temat outläst. Såvitt jag minns finns det bara två böcker jag har påbörjat och inte läst ut. Den ena är Hoppa hage, som jag la åt sidan alldeles nyligt och den andra är en liten roman som jag varken minns titel eller författare till. Jag lånade den på vinst och förlust på biblioteket och den visade sig vara skriven på något slags helt obegripligt poetiskt sätt. Jag stod inte ut. Det var dock länge sedan jag råkade låna den.

Annars läser jag allt jag påbörjar och hoppas att boken tar en vändning om den inte känns helt hundra till en början. Jag kan dock erkänna att läsandet mer liknar skummande ibland. Sagan om ringen-böckerna kändes t.ex. till stora delar alldeles för trista för att jag skulle orka läsa koncentrerat. Som jag minns det fick jag läsa om flera sidor fram och tillbaka, om och om igen, för att jag inte kunde fokusera. Hade jag läst dem idag hade jag nog inte försökt i mer än kanske 50 sidor, men jag läste ut dem i alla fall och kan inte säga att jag ångrar mig. Jag funderar till och med på om jag borde ge dem en till chans?

Sagan om ringen - JRR Tolkien Sagan om konungens återkomst - JRR Tolkien Sagan om de två tornen - JRR Tolkien


Kommentarer

4 svar till ”Tematrio: Outläst”

  1. Annika: Skönt att någon mer än jag hade svårt för dessa odödliga klassiker. ;D Jag känner folk som normalt sett inte läser böcker men som tycker att Sagan om ringen-böckerna är fantastiska. När jag hör sådant skäms jag lite! Det är lite därför jag har tänkt ge dem en ny chans. Kanske skulle prova nyöversättningen!

  2. Fia: Jag skummar oftast kurslitteratur, men skönlitteratur tycker jag innerst inne att jag borde läsa mer koncentrerat. Men ja.. Ibland bär det emot lite. 😉

  3. Jag började läsa Sagan om ringen men jag höll på med samma bok i flera månader och till slut gav jag upp.

  4. Jag skummar också en del, måste jag erkänna. Men jag läste någonstans att det är ett intelligent sätt att läsa på ;), man behöver inte läsa varenda ord för att ta till sej en bok. Är boken riktigt bra läser jag däremot mer noggrant.

Kommentera & diskutera gärna!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.