I morgon när kriget kom


Den här boken har jag blivit tipsad om vid många tillfällen och både en och två gånger har jag tänkt låna den på biblioteket. Jag vet faktiskt inte varför det har dröjt så lång tid innan jag äntligen fick boken i min hand och kunde börja på denna rosade serie. När jag väl började läsa så hade jag såklart höga förväntningar och det är nästan alltid lite farligt att känna så. Det är nämligen ofta jag blir besviken på böcker. Den här gången var dock boken ungefär lika bra som väntat.

Boken handlar om ett gäng australiensiska ungdomar som ger sig ut i ödemarken för att campa och får en svår överraskning att tampas med när de kommer hem igen. Det visar sig nämligen att landet har blivit invaderat och att alla hus är övergivna.

Ungdomarna ställs nu inför en rad svåra frågor och de tvingas att göra saker som de aldrig hade trott sig behöva göra. Det är väldigt intressant att läsa om hur ungdomarna i den här krissituationen börjar att visa en massa nya sidor och egenskaper. Personerna i boken känns verkligen realistiska och att de har helt vanliga ungdomstankar och jobbiga känslor gör personerna ännu mer äkta.

Det här är en väldigt bra bok om hur vanliga människor skulle kunna reagera i ett krig. Boken ger en massa nya tankar om krig och de eventuella lagar och regler som kan gälla i en sådan svår situation. Är det t.ex. rätt att döda om man dödar de som håller ens familj fången? Det enda som jag inte riktigt gillar med boken är att den är första delen i en serie med hela sju böcker. Vanligtvis brukar jag gilla serier, men när de blir så långdragna så att de sträcker sig över sju böcker blir jag lite mer tveksam. Jag vet faktiskt inte om jag kommer att orka läsa ut alla böckerna. Samtidigt är det svårt att inte göra det eftersom man inte får något slut på berättelsen utan att läsa de efterföljande böckerna.

Bokens/böckernas författare:


2 svar till “I morgon när kriget kom”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.